Delhaize krijgt saladebars van Foodmaker

Delhaize krijgt saladebars van Foodmaker
Foto: Christian Mueller / Shutterstock.com

In de Delhaize-supermarkt van de Antwerpse Stadsfeestzaal is voortaan een saladbar van Foodmaker te vinden. De gezonde fastfoodketen zal daarnaast ook andere eilanden in Delhaizes krijgen: er liggen al een vijftal projecten vast.

 

Salade-eilanden bij Delhaize

Sinds vorige week heeft de Delhaize-vestiging in de Stadsfeestzaal in Antwerpen een eiland met allerlei producten van Foodmaker: het Belgische merk van gezonde fastfood biedt er een ruim assortiment van bioslaatjes en broodjes over meeneemkoffie tot ontbijt aan.

 

Delhaize heeft al tien jaar lang een samenwerking met Foodmaker, waardoor de salades van het merk er in de rekken liggen, maar nu is dat partnerschap voor het eerst uitgebreid naar een heus voedingseiland. De bedoeling is dat er op korte termijn ook saladebars komen in nog een vijftal supermarkten van Delhaize, aldus Foodmaker-topman Lieven Vanlommel. Steeds meer consumenten zijn immers op zoek naar verse, gezonde en biologische voeding.

 

Eetbaar servies op festivals

Foodmaker heeft ook nog andere expansieplannen: weldra openen nog een shop-in-shop in de Antwerpse conceptwinkel YOUR en een volledige vestiging op het bedrijventerrein Link in Antwerpen.

 

Op enkele festivals, waaronder Rock Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop, zal de broodjes- en ontbijtketen deze zomer ook aanwezig zijn met een opvallende nieuwigheid: eetbaar servies. Zo wil Foodmaker de afvalberg voor ongeveer een miljoen maaltijden mee terugdringen.