Foodspecialist Chris Opdebeeck op 76-jarige leeftijd overleden

Foodspecialist Chris Opdebeeck op 76-jarige leeftijd overleden

Chris Opdebeeck, befaamd retailwatcher en oprichter van Marketing Map, is op vrijdag 16 oktober overleden in Edegem. Hij werd 76 jaar.

Encyclopedische kennis van de foodbranche

Zijn carrière lang was Chris Opdebeeck actief in de retail- en FMCG-sector: eerst 18 jaar lang bij Unilever, waar hij verschillende sales- en marketingfuncties uitoefende, en vervolgens 20 jaar als foodretailconsultant bij Marketing Map.

 

Met onder andere zijn jaarlijkse analyses van de distributiemarkt bouwde Chris Opdebeeck een stevige reputatie op in binnen- en buitenland. Hij stond bekend voor zijn encyclopedische kennis van de foodbranche.

 

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op vrijdag 23 oktober in de Sint-Jozefkerk, Heidestatieplein te Heide, om 10.00 uur. Het ganse RetailDetail-team wenst de familie veel sterkte toe. Ook wij gaan hem missen.

 

De rouwbrief kunt u hier raadplegen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directeur HR verlaat Carrefour Belgium

25/09/2017

Kathleen Van Der Paelt, directeur HR bij Carrefour Belgium, heeft na zeven jaar besloten om het supermarktbedrijf te verlaten. Ze wordt opgevolgd door Sonia Frey, die de voorbije vijf jaar een gelijkaardige functie invulde bij De Lijn.

AD Delhaize Lochristi springt op de kar van cartoontassen

25/09/2017

De AD Delhaize in Lochristi is de eerste Belgische supermarkt die mee op de trein van een Nederlandse hype springt. Daar zijn draagtassen met cartoons die gepersonaliseerd zijn naargelang de locatie een echt verzamelitem geworden.

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Back to top