Honger van Uber Eats niet te stillen

Uber Eats wil meer maaltijden leveren in Europa

Uber Eats, de maaltijdbezorgingsdienst van taxibedrijf Uber, heeft grote plannen in Europa: door het aantal werknemers te verdrievoudigen wil het de concurrentie aangaan met Deliveroo en Just Eat.

 

Concurrentiestrijd op 2 fronten

Volgens Rodrigo Arévalo, hoofd Europa bij Uber Eats, wil het bedrijf in Europa, het Midden-Oosten en Afrika groeien van 300 naar 900 werknemers. Momenteel haalt Uber Eats 84% van zijn omzet in Europa uit bestellingen via de app, maar de website scoort ondermaats - veel minder alleszins dan concurrent Just Eat die zowat de helft van zijn bestellingen binnen via de website binnenhaalt. Uber Eats, dat in meer dan 200 steden in Europa maaltijden aan huis levert, denkt een deel van die koek te kunnen binnenrijven.

 

Met het Britse Deliveroo is Uber Eats dan weer in een felle strijd verwikkeld om 'virtuele restaurants', dit zijn maaltijdbereiders die enkel verkopen aan koeriers. Daarvan heeft Deliveroo er in het Verenigd Koninkrijk zo’n 400 op zijn platform. In september waren er ook al geruchten over een mogelijke overname van Deliveroo door Uber, dat momenteel ongeveer 10% van zijn totale omzet uit Uber Eats haalt.