Le Pain Quotidien test vegetarisch concept

Le Pain Quotidien test vegetarisch concept

Broodjesketen Le Pain Quotidien opent binnenkort in Gent zijn eerste restaurant specifiek voor vegetariërs en veganisten. Om geen verwarring met de normale restaurants te creëren zal het concept werken onder de naam Le Botaniste.

Laboratorium

Voorlopig zit het project nog in een testfase, maar het is de bedoeling om een duurzaam restaurant op poten te zetten, waar enkel lokaal geproduceerde en seizoensgebonden gerechten worden verkocht. De prijzen zouden variëren tussen 5 en 10 euro.

 

"Zie het als een laboratorium voor de groep Pain Quotidien", legt CEO Vincent Herbert uit. "We willen er dingen testen en zien hoe de consument reageert. Als de producten aanslaan, dan kunnen we ze snel en gemakkelijk internationaal verspreiden via onze winkels."

 

Voorlopig zijn er nog geen plannen om het restaurantconcept op grote schaal uit te rollen. Toch wil het bedrijf dat niet uitsluiten: bij groot succes kan het alsnog uitgerold worden naar andere steden of landen.

 

De nieuwe vennootschap van Le Botaniste is voor 60 procent in handen van PQ Licensing, de holding boven Le Pain Quotidien. De overige 40 procent zitten bij oprichter van Le Pain Quotidien, Alain Coumont, en ondernemer Gregory Verellen. Coumont heeft 25 jaar na de oprichting van de keten nog altijd drie procent zelf in handen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Back to top