Le Pain Quotidien wil Nederland veroveren

Shutterstock.com

De Belgische bakkerij- en lunchketen Le Pain Quotidien neemt zijn franchisenemers in Amsterdam over en lanceert een uitbreidingsplan in andere Nederlandse steden.

 

Groei versnellen

Volgens L’Echo neemt Le Pain Quotidien de zeven Amsterdamse restaurants, die als franchise opereerden, over en bereidt de groep zich voor op een bredere expansie in Nederland. "Door de Nederlandse restaurants in de groep te integreren, wil Le Pain Quotidien zijn groei versnellen en de markt in andere Nederlandse steden verder ontwikkelen met lokale franchisenemers", klinkt het in een communiqué.

 

Arne Altmann en Hubert Nieuwendijk, de Nederlandse ondernemers die het Amsterdamse franchisenetwerk voor Le Pain Quotidien hebben opgebouwd, zullen in Nederland aan het roer blijven. De onlangs geherkapitaliseerde Belgische groep gelooft in een groeistrategie die gebaseerd is op een combinatie van eigen restaurants en franchisenemers. Het maakt niet alleen een snellere groei mogelijk, maar bevordert ook de lokale verankering, stelt de keten nog.

 

Naast Amsterdam wil de bakkerij- en restaurantgroep nieuwe vestigingen openen in Breda, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Utrecht en is daarvoor op zoek naar franchisepartners. De Nederlandse restaurants zullen hetzelfde menu hebben als de Belgische, met de nadruk op lokale ingrediënten.