Lidl Kapellen na jarenlange lijdensweg eindelijk open

Lidl Kapellen na jarenlange lijdensweg eindelijk open

Lidl Kapellen na jarenlange lijdensweg eindelijk open
Shutterstock

Bijna vier jaar nadat het openbaar onderzoek van start ging, is de nieuwbouw-Lidl in Kapellen eindelijk geopend. Na tal van procedures moest de versdiscounter, onder druk van de buurt die vreesde voor een verkeersinfarct, zijn oorspronkelijke plannen bijschaven.

Buurt niet tegen Lidl

Toen Lidl in januari 2014 aankondigde dat het in Kapellen een nieuwe vestiging wilde bouwen aan de Antwerpsesteenweg, op de grens tussen Kapellen en Mariaburg, rees er meteen protest bij de buurtbewoners. Niet zozeer tegen de komst van de versdiscounter, maar wel tegen de geplande in- en uitrit. Het protest leidde tot een procedure voor de bestendige deputatie. Lidl trok tweemaal naar de Raad van Vergunningsbetwisting maar kreeg ongelijk - de broodnodige bouwvergunning bleef uit - en uiteindelijk moest de groep zijn plannen aanpassen.

 

“We vertrekken altijd van een eerste plan met een ideaal scenario. Na overleg met de buurt en met het gemeentebestuur wordt dat bijgestuurd. Het resultaat mag er in elk geval zijn”, zegt Lidl-woordvoerster Isabelle Colbrandt in Gazet van Antwerpen.

 

Maar nu is de nieuwe vestiging dus open: goed voor een oppervlakte van 1.020 m² en dertig medewerkers. De klanten vinden een assortiment van 1.500 producten, waarvan 90% van eigen merken, met een groot aandeel voeding van Belgische bodem en zelfs een biohoek. Wie met de elektrische wagen of fiets komt, kan tijdens de boodschappen ‘bijtanken’ aan een van de twee laadpalen op het parkeerterrein.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.