Lidl Kapellen na jarenlange lijdensweg eindelijk open

Lidl Kapellen na jarenlange lijdensweg eindelijk open

Lidl Kapellen na jarenlange lijdensweg eindelijk open
Shutterstock

Bijna vier jaar nadat het openbaar onderzoek van start ging, is de nieuwbouw-Lidl in Kapellen eindelijk geopend. Na tal van procedures moest de versdiscounter, onder druk van de buurt die vreesde voor een verkeersinfarct, zijn oorspronkelijke plannen bijschaven.

Buurt niet tegen Lidl

Toen Lidl in januari 2014 aankondigde dat het in Kapellen een nieuwe vestiging wilde bouwen aan de Antwerpsesteenweg, op de grens tussen Kapellen en Mariaburg, rees er meteen protest bij de buurtbewoners. Niet zozeer tegen de komst van de versdiscounter, maar wel tegen de geplande in- en uitrit. Het protest leidde tot een procedure voor de bestendige deputatie. Lidl trok tweemaal naar de Raad van Vergunningsbetwisting maar kreeg ongelijk - de broodnodige bouwvergunning bleef uit - en uiteindelijk moest de groep zijn plannen aanpassen.

 

“We vertrekken altijd van een eerste plan met een ideaal scenario. Na overleg met de buurt en met het gemeentebestuur wordt dat bijgestuurd. Het resultaat mag er in elk geval zijn”, zegt Lidl-woordvoerster Isabelle Colbrandt in Gazet van Antwerpen.

 

Maar nu is de nieuwe vestiging dus open: goed voor een oppervlakte van 1.020 m² en dertig medewerkers. De klanten vinden een assortiment van 1.500 producten, waarvan 90% van eigen merken, met een groot aandeel voeding van Belgische bodem en zelfs een biohoek. Wie met de elektrische wagen of fiets komt, kan tijdens de boodschappen ‘bijtanken’ aan een van de twee laadpalen op het parkeerterrein.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.