Lidl Kapellen na jarenlange lijdensweg eindelijk open

Lidl Kapellen na jarenlange lijdensweg eindelijk open

Lidl Kapellen na jarenlange lijdensweg eindelijk open
Shutterstock

Bijna vier jaar nadat het openbaar onderzoek van start ging, is de nieuwbouw-Lidl in Kapellen eindelijk geopend. Na tal van procedures moest de versdiscounter, onder druk van de buurt die vreesde voor een verkeersinfarct, zijn oorspronkelijke plannen bijschaven.

Buurt niet tegen Lidl

Toen Lidl in januari 2014 aankondigde dat het in Kapellen een nieuwe vestiging wilde bouwen aan de Antwerpsesteenweg, op de grens tussen Kapellen en Mariaburg, rees er meteen protest bij de buurtbewoners. Niet zozeer tegen de komst van de versdiscounter, maar wel tegen de geplande in- en uitrit. Het protest leidde tot een procedure voor de bestendige deputatie. Lidl trok tweemaal naar de Raad van Vergunningsbetwisting maar kreeg ongelijk - de broodnodige bouwvergunning bleef uit - en uiteindelijk moest de groep zijn plannen aanpassen.

 

“We vertrekken altijd van een eerste plan met een ideaal scenario. Na overleg met de buurt en met het gemeentebestuur wordt dat bijgestuurd. Het resultaat mag er in elk geval zijn”, zegt Lidl-woordvoerster Isabelle Colbrandt in Gazet van Antwerpen.

 

Maar nu is de nieuwe vestiging dus open: goed voor een oppervlakte van 1.020 m² en dertig medewerkers. De klanten vinden een assortiment van 1.500 producten, waarvan 90% van eigen merken, met een groot aandeel voeding van Belgische bodem en zelfs een biohoek. Wie met de elektrische wagen of fiets komt, kan tijdens de boodschappen ‘bijtanken’ aan een van de twee laadpalen op het parkeerterrein.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Back to top