Lidl Kapellen na jarenlange lijdensweg eindelijk open

Lidl Kapellen na jarenlange lijdensweg eindelijk open

Bijna vier jaar nadat het openbaar onderzoek van start ging, is de nieuwbouw-Lidl in Kapellen eindelijk geopend. Na tal van procedures moest de versdiscounter, onder druk van de buurt die vreesde voor een verkeersinfarct, zijn oorspronkelijke plannen bijschaven.

Buurt niet tegen Lidl

Toen Lidl in januari 2014 aankondigde dat het in Kapellen een nieuwe vestiging wilde bouwen aan de Antwerpsesteenweg, op de grens tussen Kapellen en Mariaburg, rees er meteen protest bij de buurtbewoners. Niet zozeer tegen de komst van de versdiscounter, maar wel tegen de geplande in- en uitrit. Het protest leidde tot een procedure voor de bestendige deputatie. Lidl trok tweemaal naar de Raad van Vergunningsbetwisting maar kreeg ongelijk - de broodnodige bouwvergunning bleef uit - en uiteindelijk moest de groep zijn plannen aanpassen.

 

“We vertrekken altijd van een eerste plan met een ideaal scenario. Na overleg met de buurt en met het gemeentebestuur wordt dat bijgestuurd. Het resultaat mag er in elk geval zijn”, zegt Lidl-woordvoerster Isabelle Colbrandt in Gazet van Antwerpen.

 

Maar nu is de nieuwe vestiging dus open: goed voor een oppervlakte van 1.020 m² en dertig medewerkers. De klanten vinden een assortiment van 1.500 producten, waarvan 90% van eigen merken, met een groot aandeel voeding van Belgische bodem en zelfs een biohoek. Wie met de elektrische wagen of fiets komt, kan tijdens de boodschappen ‘bijtanken’ aan een van de twee laadpalen op het parkeerterrein.

Tags: