Luikse Carrefours vrijdag dicht door staking

Luikse Carrefours vrijdag dicht door staking

De stakingsgolf bij de Luikse hypermarkten van Carrefour breidt zich uit. Het personeel van alle zes winkels in de regio, dat ongerust is over het herstuctureringsplan van de Carrefour-groep, legt alvast vrijdag en zaterdag het werk neer.

Zes hypermarkten staken

Klanten van Carrefour in Luik en omgeving zullen vrijdag en zaterdag gesloten deuren aantreffen bij alle hypermarkten van de Franse keten. De stakingsgolf, die kiem vatte bij het personeel van de Luikse hypermarkt in Belle-île, heeft inmiddels weerklank gevonden bij de werknemers van vijf andere hypermarkten in de regio. "Als steunbetuiging naar onze collega's in Belle-île, maar toch ook omdat alle hypermarkten in de Luikse regio klappen krijgen als gevolg van het herstructureringsplan van Carrefour," zo verantwoordt Claude Fagnoul, afgevaardigde van vakbond SETCa, de actie in La Libre.

 

De staking is vooral bedoeld als 'waarschuwing', waarmee het personeel van de hypermarkten van Flémalle, Boncelles, Fléron, Herstal en Ans het gebrek aan constructief overleg met de Carrefour-directie wil aanklagen. De Luikse vakbondsdelegaties SETCa et CNE betreuren vooral dat er geen perspectieven gegeven worden aan de 1.233 werknemers van wie de broodwinning bedreigd is en het gebrek aan visie dat de toekomstplannen van het bedrijf in België volgens hen kleurt.

 

Het herstructureringsplan van Carrefour Belgium houdt zowel winkelsluitingen in als afvloeiingen op het hoofdkantoor in Evere. De hypermarkten in Genk en Angleur gaan dicht.