Peeters-Govers haalt laatste bezorgwagens van straat

Peeters-Govers haalt laatste bezorgwagens van straat
Peeters-Govers

Tegen het eind van het jaar verdwijnen de laatste rijdende kruideniers van Peeters-Govers definitief uit het straatbeeld. De wagens zijn versleten en de renovatie ervan vergt een te grote investering.

 

Laatste vier

Op dit moment rijden er nog vier wagens van Peeters-Govers rond in de Kempen, maar ooit waren dat er liefst 86. Ook die laatste rijdende kruideniers zullen nu echter verdwijnen: de wagens zijn tot op de draad versleten en niet aangepast aan de normen en eisen van vandaag. "De renovatie zou per wagen 200.000 tot 250.000 euro kosten", zegt CEO Jan Peeters. "In principe zijn de wagens wel rendabel voor ons, maar om zo’n grote investeringen te maken, moet je toch twee keer goed nadenken."

 

De chauffeurs hoeven echter niet meteen voor hun job te vrezen, want Peeters-Govers heeft binnenkort honderd nieuwe plaatsen vrij: het bedrijf opent nog dit jaar zijn achtste en negende vestiging in franchise van Albert Heijn en bovendien wist het een licentie te bemachtigen voor de uitbating van fastfoodketen Kentucky Fried Chicken in Vlaanderen en Brussel. "De verkopers in onze wagens zijn op en top vakspecialisten. Zij kennen de producten perfect en kunnen als geen ander klanten bedienen en soigneren. We willen hen daarom zo goed mogelijk inzetten."

 

Peeters-Govers werd in 1956 opgericht door de grootvader van Jan Peeters. Het bedrijf werd al snel een begrip in heel de provincie Antwerpen, niet in het minst door de rondtoerende wagens. Intussen werken er meer dan 600 mensen voor de onderneming. Wanneer de wagens er precies mee ophouden, is nog niet beslist. Maar het zal zeker nog voor het einde van dit jaar zijn.