Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store
Shutterstock

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

"Prettig gestoord, dat zijn ze allemaal"

Bij hoeden- en kleine lederwarenboetiek S en Ciel, al decennia een bekende naam in de Brusselse Marollen, zullen de komende weken niet alleen de typische bol- en panamahoeden, maar ook paletten en kratjes wijn in de vitrine te vinden zijn. Tot 31 december slaat online wijndistributeur Popsss, die wereldwijd meer dan honderd wijnen met Belgisch signatuur verdeelt, hier zijn tenten op om het publiek te verleiden met topwijnen van Belgische wijnboeren.

 

Het is de eerste keer dat Popsss een fysieke winkel opent om zijn klanten rechtstreeks bij te staan en ter plaatse te laten genieten van zijn wijnen. "We hopen ook buitenlandse toeristen aan te trekken met ons aanbod Belgische wijnen, want die zijn rond die tijd van het jaar talrijk aanwezig in de wijk," vertelt Yves Carpentier, medeoprichter van Popsss.

 

Ter gelegenheid van de feesten ontwikkelde Popsss bovendien een nieuwe wijncollectie voor fijnproevers, onder de ludieke naam "Crazy Belgians", die een knipoog moet zijn naar het lef en de ambitie van de Belgische wijnbouwers. "Want gek kan je die Belgische neo-wijnbouwers wel een beetje noemen", zo klinkt het bij Carpentier: "Bij ons, maar ook elders in de wereld oogsten ze niet alleen wijn maar ook de vrucht van hun vaak stoutmoedige beslissing om een carrière als bedrijfsleider, verzekeringsmakelaar, onderwijzer of dierenarts in te ruilen voor een bestaan als wijnboer."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top