Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

"Prettig gestoord, dat zijn ze allemaal"

Bij hoeden- en kleine lederwarenboetiek S en Ciel, al decennia een bekende naam in de Brusselse Marollen, zullen de komende weken niet alleen de typische bol- en panamahoeden, maar ook paletten en kratjes wijn in de vitrine te vinden zijn. Tot 31 december slaat online wijndistributeur Popsss, die wereldwijd meer dan honderd wijnen met Belgisch signatuur verdeelt, hier zijn tenten op om het publiek te verleiden met topwijnen van Belgische wijnboeren.

 

Het is de eerste keer dat Popsss een fysieke winkel opent om zijn klanten rechtstreeks bij te staan en ter plaatse te laten genieten van zijn wijnen. "We hopen ook buitenlandse toeristen aan te trekken met ons aanbod Belgische wijnen, want die zijn rond die tijd van het jaar talrijk aanwezig in de wijk," vertelt Yves Carpentier, medeoprichter van Popsss.

 

Ter gelegenheid van de feesten ontwikkelde Popsss bovendien een nieuwe wijncollectie voor fijnproevers, onder de ludieke naam "Crazy Belgians", die een knipoog moet zijn naar het lef en de ambitie van de Belgische wijnbouwers. "Want gek kan je die Belgische neo-wijnbouwers wel een beetje noemen", zo klinkt het bij Carpentier: "Bij ons, maar ook elders in de wereld oogsten ze niet alleen wijn maar ook de vrucht van hun vaak stoutmoedige beslissing om een carrière als bedrijfsleider, verzekeringsmakelaar, onderwijzer of dierenarts in te ruilen voor een bestaan als wijnboer."