Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store
Shutterstock

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

"Prettig gestoord, dat zijn ze allemaal"

Bij hoeden- en kleine lederwarenboetiek S en Ciel, al decennia een bekende naam in de Brusselse Marollen, zullen de komende weken niet alleen de typische bol- en panamahoeden, maar ook paletten en kratjes wijn in de vitrine te vinden zijn. Tot 31 december slaat online wijndistributeur Popsss, die wereldwijd meer dan honderd wijnen met Belgisch signatuur verdeelt, hier zijn tenten op om het publiek te verleiden met topwijnen van Belgische wijnboeren.

 

Het is de eerste keer dat Popsss een fysieke winkel opent om zijn klanten rechtstreeks bij te staan en ter plaatse te laten genieten van zijn wijnen. "We hopen ook buitenlandse toeristen aan te trekken met ons aanbod Belgische wijnen, want die zijn rond die tijd van het jaar talrijk aanwezig in de wijk," vertelt Yves Carpentier, medeoprichter van Popsss.

 

Ter gelegenheid van de feesten ontwikkelde Popsss bovendien een nieuwe wijncollectie voor fijnproevers, onder de ludieke naam "Crazy Belgians", die een knipoog moet zijn naar het lef en de ambitie van de Belgische wijnbouwers. "Want gek kan je die Belgische neo-wijnbouwers wel een beetje noemen", zo klinkt het bij Carpentier: "Bij ons, maar ook elders in de wereld oogsten ze niet alleen wijn maar ook de vrucht van hun vaak stoutmoedige beslissing om een carrière als bedrijfsleider, verzekeringsmakelaar, onderwijzer of dierenarts in te ruilen voor een bestaan als wijnboer."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Private-equitybedrijf KKR dicht bij overname margarines Unilever

15/12/2017

Unilever en het private-equitybedrijf KKR hebben een deal bereikt voor de overname van de margarinedivisie van Unilever. KKR zou ongeveer 6,8 miljard euro neertellen en de transactie moet midden volgend jaar afgerond zijn.

Filet Pur: Hallucinante waanbeelden? Eén adres!

15/12/2017

Jef Colruyt is een onverstoorbaar toonbeeld van sereniteit, en de pata negra ham is de bitcoin van de charcuterie. Slechts twee conclusies uit een alweer leerrijke FMCG-week, voor u op smaak gebracht door RetailDetail Food!

Ellis Gourmet Burger zoekt partner voor internationale expansie

15/12/2017

De Belgische hamburgerketen Ellis Gourmet Burger wil na België, Nederland en Frankrijk ook andere landen veroveren en is daarom op zoek naar een investeerder om die expansie te financieren. Mogelijk komt er een nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

Heineken gaat Mort Subite internationaal uitrollen

15/12/2017

Heineken gaat het Belgische biermerk Mort Subite wereldwijd aan de man proberen te brengen. Dat deed het eerder ook al met Affligem en dat werd een groot succes. Mort Subite wordt beschikbaar in alle landen waar Heineken te vinden is.

RetailDetail Food #26 staat online

15/12/2017

Zijn sales reps nog welkom op de winkelvloer? Die vraag stelden we in het 26ste nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers. De antwoorden liepen uiteen.

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Back to top