Recht van de hoeve bij AVEVE

Recht van de hoeve bij AVEVE

Stevige patatten, recht van het land. Het lijkt een leuze uit lang vervlogen tijden. Voeding vindt tegenwoordig quasi nooit meer rechtstreeks de weg naar de winkelrekken. Nochtans eisen consumenten steeds meer transparantie over de oorsprong van hun voeding. AVEVE,  retailketen ontstaan uit de Boerenbond, lanceert daarom “hoeveproducten” in de eigen winkels.

"Agrarische deskundigheid"

AVEVE speelt sinds kort zijn naar eigen zeggen “agrarische deskundigheid” uit door klanten verse voedingsproducten aan te bieden die rechtstreeks van de boerderij komen. De  tuin- en hobbyketen start in 24 winkels (21 in België, 3 in Nederland) met een beperkt assortiment van niet-gekoelde hoeveproducten. Onder andere appels, peren, aardappelen en eieren zullen er van de hoeve hun weg zoeken naar de consument.


De hoeveproducten moeten een imago van authenticiteit en lokale degelijkheid uitstralen. Om  de klant het idee te geven dat de boer zijn ziel en zaligheid in zijn appelen en peren steekt, worden de hoeveproducten bijvoorbeeld voorzien van een heuse foto. De producten worden bovendien gepresenteerd in houten fruitpaloxen om het idee van “authenticiteit” nog te versterken.

Lokaal en duurzaam

Naast de trend van “glocalisation”, profiteert het initiatief ook van de hang naar duurzaamheid. Doordat de boer direct levert aan het winkelpunt, wordt de waardeketen drastisch ingekort, met minder verbruik tot gevolg. Het laat eveneens toe de producten tegen een eerlijke consumentenprijs aan te bieden.


De nieuwe formule past in de conceptualisering van een initiatief dat een aantal winkels van AVEVE op kleinere schaal al had genomen. Na een succesvol afgeronde testfase neemt de hele groep nu de touwtjes zelf in handen. Simultaan met de roll-out in de 24 eigen winkels verloopt tevens de verdere uitrol bij de franchisenemers, zij het modulair.

 

Stevige patatten, recht van het land. Het lijkt een leuze uit lang vervlogen tijden. Voeding vindt tegenwoordig quasi nooit meer rechtstreeks de weg naar de winkelrekken. Nochtans eisen consumenten steeds meer transparantie over de oorsprong van hun voeding. AVEVE,  retailketen ontstaan uit de Boerenbond, lanceert daarom “hoeveproducten” in de eigen winkels.

"Agrarische deskundigheid"

AVEVE speelt sinds kort zijn naar eigen zeggen “agrarische deskundigheid” uit door klanten verse voedingsproducten aan te bieden die rechtstreeks van de boerderij komen. De  tuin- en hobbyketen start in 24 winkels (21 in België, 3 in Nederland) met een beperkt assortiment van niet-gekoelde hoeveproducten. Onder andere appels, peren, aardappelen en eieren zullen er van de hoeve hun weg zoeken naar de consument.


De hoeveproducten moeten een imago van authenticiteit en lokale degelijkheid uitstralen. Om  de klant het idee te geven dat de boer zijn ziel en zaligheid in zijn appelen en peren steekt, worden de hoeveproducten bijvoorbeeld voorzien van een heuse foto. De producten worden bovendien gepresenteerd in houten fruitpaloxen om het idee van “authenticiteit” nog te versterken.

Lokaal en duurzaam

Naast de trend van “glocalisation”, profiteert het initiatief ook van de hang naar duurzaamheid. Doordat de boer direct levert aan het winkelpunt, wordt de waardeketen drastisch ingekort, met minder verbruik tot gevolg. Het laat eveneens toe de producten tegen een eerlijke consumentenprijs aan te bieden.


De nieuwe formule past in de conceptualisering van een initiatief dat een aantal winkels van AVEVE op kleinere schaal al had genomen. Na een succesvol afgeronde testfase neemt de hele groep nu de touwtjes zelf in handen. Simultaan met de roll-out in de 24 eigen winkels verloopt tevens de verdere uitrol bij de franchisenemers, zij het modulair.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top