Vakbeurs Tavola verschuift naar september, wegens coronavirus

Foto Tavola

Na grondige consultaties en evaluatie heeft Kortrijk Xpo, de organisator van voedingsvakbeurs Tavola, beslist om het evenement te verplaatsen naar 13, 14 en 15 september. Dat heeft uiteraard te maken met de actuele situatie rond het coronavirus.

 

Duidelijkheid en zekerheid bieden

Hoewel de overheid nog geen beperkingen of extra maatregelen oplegt voor beurzen en manifestaties in België, beslist de organisatie toch om Tavola uit te stellen naar het najaar. Voor te veel internationale exposanten en bezoekers is het nu immers onmogelijk om aanwezig te zijn: veel mensen hebben zich de afgelopen dagen afgemeld na richtlijnen van hun organisatie, zo meldt Kortrijk Xpo in een persbericht. Voor heel wat buitenlandse exposanten geldt een verbod op internationale verplaatsingen en bijgevolg op beursdeelnames. 

 

"Om duidelijkheid en zekerheid te kunnen bieden aan álle binnenlandse én buitenlandse exposanten en bezoekers, werd bijgevolg beslist om Tavola 2020 te laten doorgaan op 13, 14 en 15 september 2020. De volledige opzet van de beurs blijft uiteraard aangehouden, alle engagementen en randmanifestaties worden intact neergezet – enkel de datum wijzigt van maart naar september. De deelname van alle exposanten wordt bijgevolg automatisch en identiek overgezet naar deze nieuwe datum", zo luidt de mededeling. Het was een moeilijke beslissing, zo vernemen we, maar het Tavola-team wil de extra zes maanden gebruiken om de editie 2020 nog sterker neer te zetten.