WHO zet rood vlees op lijst kankerverwekkende stoffen

WHO zet rood vlees op lijst kankerverwekkende stoffen

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft rood vlees en verwerkte vleeswaren op de lijst van kankerverwekkende stoffen gezet. Volgens de organisatie kan 50 gram verwerkte vleeswaren per dag eten de kans op darmkanker met liefst 18% verhogen.

Evenwichtig dieet

Met verwerkt vlees bedoelt de WHO vlees dat bewerkt is om langer houdbaar te blijven, zoals worstjes, hamsoorten en ingeblikt vlees. Die komen nu op de lijst van schadelijkste producten te staan, samen met arsenicum, mosterdgas en tabaksrook. Ook rood vlees wordt als kankerverwekkend gezien, maar in mindere mate: consumptie van meer dan 500 gram per week wordt alleszins wel afgeraden, besliste de WHO op basis van 800 studies over het verband tussen kanker en vleesconsumptie.

 

De WHO wijst er wel op dat vlees ook positieve gevolgen heeft voor de gezondheid, als mogelijke bron van zink, ijzer en vitamine B12. De kans op nadelige gevolgen van het eten van rood vlees en verwerkt vlees stijgt naarmate er meer van wordt gegeten. Het WHO spreekt dan ook vooral van een evenwichtig dieet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour blijft marktaandeel verliezen in Frankrijk

13/12/2017

Dat CEO Alexandre Bompard voor een grote uitdaging staat bij Carrefour, werd zopas nog eens bevestigd door de nieuwste cijfers van Kantar Worldpanel. Zijn keten was vorige maand immers de grootste verliezer qua marktaandeel in Frankrijk.

Nederland en België blijven zorgenkindjes voor gescheiden Metro

13/12/2017

De Duitse foodretailgroep Metro zegt in zijn eerste jaar sinds de afsplitsing van zijn non-foodactiviteiten een solide basis voor nieuwe groei te hebben gelegd. De Benelux blijft nochtans een rem op die groei zetten. 

 

70 jobs verdwijnen op hoofdkantoor AB InBev in Leuven

12/12/2017

Op het hoofdkantoor van AB InBev in Leuven verdwijnen zeventig banen, nu de brouwer besloten heeft om zijn wereldwijde aankoopdienst te verhuizen naar Zwitserland. Daar bevond zich ook al de aankoopdienst van SABMiller.

Binnenkort een taks op vlees: wordt vlees de nieuwe tabak?

12/12/2017

Binnen de tien jaar komt er een vleestaks die vleesverbruik moet ontmoedigen, menen onderzoekers en parlementairen van over de hele wereld. De snelle groei van de vleesconsumptie heeft immers ernstige gevolgen voor klimaat en gezondheid.

 

AB InBev opent nieuwe brouwerij in China

12/12/2017

Brouwer AB InBev heeft een nieuwe brouwerij geopend in China, die jaarlijks 1,5 miljoen ton bier kan produceren en daarmee de grootste brouwerij van het bedrijf in Azië is. AB InBev hoopt zo te profiteren van de groeiende middenklasse in China.

Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oetker, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Back to top