WHO zet rood vlees op lijst kankerverwekkende stoffen | RetailDetail

WHO zet rood vlees op lijst kankerverwekkende stoffen

WHO zet rood vlees op lijst kankerverwekkende stoffen

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft rood vlees en verwerkte vleeswaren op de lijst van kankerverwekkende stoffen gezet. Volgens de organisatie kan 50 gram verwerkte vleeswaren per dag eten de kans op darmkanker met liefst 18% verhogen.

Evenwichtig dieet

Met verwerkt vlees bedoelt de WHO vlees dat bewerkt is om langer houdbaar te blijven, zoals worstjes, hamsoorten en ingeblikt vlees. Die komen nu op de lijst van schadelijkste producten te staan, samen met arsenicum, mosterdgas en tabaksrook. Ook rood vlees wordt als kankerverwekkend gezien, maar in mindere mate: consumptie van meer dan 500 gram per week wordt alleszins wel afgeraden, besliste de WHO op basis van 800 studies over het verband tussen kanker en vleesconsumptie.

 

De WHO wijst er wel op dat vlees ook positieve gevolgen heeft voor de gezondheid, als mogelijke bron van zink, ijzer en vitamine B12. De kans op nadelige gevolgen van het eten van rood vlees en verwerkt vlees stijgt naarmate er meer van wordt gegeten. Het WHO spreekt dan ook vooral van een evenwichtig dieet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europese inkoopgroep Agecore zet Nestlé onder druk

16/02/2018

De Europese inkoopgroep Agecore heeft er mee gedreigd om 160 producten van Nestlé van zijn lijst te schrappen, tenzij ze betere voorwaarden krijgen. Onder andere Colruyt, Coop en Edeka maken deel uit van Agecore.

Kraft Heinz voldoet niet aan verwachtingen

16/02/2018

Het Amerikaanse Kraft Heinz heeft in het vierde kwartaal zowel op vlak van omzet als op vlak van winst niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de analisten. De winst vernegenvoudigde wel, maar dat overtuigde de analisten niet.

Sterke tweede jaarhelft stuwt Danone in 2017

16/02/2018

Danone heeft het boekjaar 2017 kunnen afsluiten met een vergelijkbare groei van 2,5%, die het vooral te danken heeft aan een sterke tweede jaarhelft. Daarin ging de vergelijkbare omzet er met 4,2% op vooruit.

Aldi Nord en Süd fuseren niet, maar gaan wel samenwerken

16/02/2018

Tot een fusie komt het momenteel nog niet, maar Aldi Nord en Aldi Süd bekijken wel de mogelijkheid om in Duitsland nauw samen te werken op vlak van inkoop en marketing. Een toekomstige fusie wordt wel ontkend.

Filet Pur: Er staat een olifant aan de kassa

16/02/2018

Hoe de Spaanse voedingsindustrie zich van haar mooiste zijde laat kennen, waarom de foodconcurrentie naar ongekende hoogten stijgt en tegen wanneer de job van kassamedewerker verdwijnt? Dat vertelt het ongezouten weekoverzicht van RetailDetail Food!

Aldi richt de blik op Italië

16/02/2018

Aldi is klaar om vanaf volgende maand ook de Italiaanse markt te veroveren: dan opent het in een klap tien nieuwe winkels in het Zuid-Europese land. Het bouwde ook een eerste distributiecentrum nabij Verona.

Back to top