Wissel van de wacht bij Vandemoortele

Yvon Guérin en Jules Noten / Foto Vandemoortele
Yvon Guérin en Jules Noten / Foto Vandemoortele

Voedingsgroep Vandemoortele kondigt vandaag samen met sterke jaarresultaten een wissel aan de top aan: na acht jaar neemt topman Jules Noten afscheid van het bedrijf. Hij wordt opgevolgd door Yvon Guérin.

 

Continuïteit gegarandeerd

Acht jaar geleden werd Noten bij Vandemoortele manager van de bakkerijafdeling, in 2014 werd hij CEO van het bedrijf. Vanaf 1 juli wordt hij opgevolgd door de huidige directeur van de bakkerijdivisie: Yvon Guérin, een manager met internationale ervaring, die de groep verder wil laten groeien op buitenlandse markten. Topman Noten had zijn vertrek lang vooraf aangekondigd, de wissel werd dus grondig voorbereid en continuïteit is gegarandeerd.

 

"De belangrijkste verwezenlijkingen van Jules bestaan eruit dat hij de rendabiliteit van de Vandemoortele Group substantieel heeft weten te verbeteren, en dat hij de klant en de consument centraal gezet heeft in ons denken en handelen. Daarnaast is hij erin geslaagd een op mensen gerichte bedrijfscultuur te installeren", zegt Jean Vandemoortele, voorzitter van de raad van bestuur.

 

Internationale ambities

De aanzienlijke ervaring van Guérin met de Franse, Italiaanse en Amerikaanse markt moet Vandemoortele helpen de internationale ambities waar te maken. "Als groep zien we grote mogelijkheden in de export van authentieke bakkerijproducten, zoals Franse croissants en Italiaanse foccacia’s, tot buiten de Europese grenzen", meent de nieuwe CEO, die ook de afdeling Margarines, Culinaire Oliën en Vetten (MCOF) wil consolideren met een sterke focus op het foodservicekanaal.

 

Voor het boekjaar 2019 kan de Vandemoortele Group uitpakken met een sterk resultaat: de recurrente brutobedrijfswinst liep op tot 152 miljoen euro, een stijging van 17% ten opzichte van 2018. In 2019 realiseerde het bedrijf een omzet van 1,4 miljard euro met 5100 medewerkers. De groep is aanwezig in twaalf Europese landen en in de Verenigde Staten met eigen verkooporganisaties en/of productielocaties. Het hoofdkantoor is gevestigd in Gent.