2 procent meer verkocht tijdens zomersolden

2 procent meer verkocht tijdens zomersolden

2 procent meer verkocht tijdens zomersolden
http://www.shutterstock.com/nl/pic-262072700/

Tijdens de solden hebben handelaars 2 procent meer omzet gehaald in vergelijking met een jaar eerder. Daarbij waren vooral de grote kortingen van meer dan 50 procent populair. Dat blijkt uit een rondvraag van Comeos.

 

Minder damesartikelen verkocht

De solden kwamen dit jaar wel traag op gang, vermoedelijk door het slechte weer. Op de zonnige dagen was het dan vaak weer te warm om veel volk op de been te brengen. Bij de verkoop waren de typische zomerstuks, zoals sandalen, shorts en jurkjes populair.

 

De damesartikelen verkochten minder goed dan een jaar eerder, maar dat werd gecompenseerd door een betere verkoop van de kinder- en mannencollecties. Daarbij gingen vooral stuks met 50 of 70 procent goed over de toonbank.

 

Dit weekend is het laatste weekend van de solden. Traditioneel worden er dan grote kortingen gegeven, omdat handelaars proberen om nog zoveel mogelijk stock verkocht te krijgen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Supermarkt mag concurreren met apotheek

17/07/2018

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block werkt aan een Koninklijk Besluit om de verkoop van medische hulpmiddelen mogelijk te maken in supermarkten. Retailers reageren positief, apothekers zijn kritisch. 

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.