Aangenaam zomerweer zorgt voor sterke start solden

Aangenaam zomerweer zorgt voor sterke start solden

De eerste soldendagen waren een succes, zo blijkt uit bevragingen bij zelfstandige modewinkels. Het zwakke voorbije seizoen zou al bijna goed zijn gemaakt.

 

Seizoen goedmaken

Afgelopen maandag werden de zomerkoopjes op gang geschoten. Volgens belangenorganisaties Mode Unie en Unizo, hebben de koopjes een goede start genomen, vooral door het aangename zomerweer. “We zagen dat er, zowel in steden als buiten de stadskern, heel wat volk op de been was op de eerste soldendag. Het goede weer en de bijhorende verkoop de laatste week maakte het negatieve cijfer van het seizoen hierbij grotendeels goed", aldus Isolde Delanghe, directeur Mode Unie.

 

Ook  tijdens de week en de twee weekends voorafgaand aan de solden werden goede zaken gedaan. Vooral de verkoop van echte zomeartikelen, zoals shorts en kleedjes, liep erg vlot als gevolg van het warme weer. Enkel op de  buitengewoon warme dagen (30°C en meer) waren er minder shoppers in de winkels. “Liever zochten ze minder heet weer op aan de kust of bleven veel mensen thuis om daar verkoeling te zoeken”, besluit Delanghe.