Adidas laat wantoestanden aanklagen via sms | RetailDetail

Adidas laat wantoestanden aanklagen via sms

Adidas laat wantoestanden aanklagen via sms

De Duitse sportkledingfabrikant Adidas gaat werknemers van zes fabrieken de mogelijkheid bieden om sociale wanpraktijken via sms aan te klagen. In de testfase waren er vooral klachten over reorganisaties, werktijden en verzekeringen.

 Proefproject in Indonesië

Adidas startte het systeem in de tweede helft van 2012 op voor werknemers in een fabriek voor sportschoenen in Indonesië. Daar konden werknemers een sms sturen naar Adidas indien ze vonden dat hun rechten werden geschonden.

 

Door die manier wordt het bedrijf er snel van op de hoogte gebracht indien er iets aan de hand is. Het signaleert problemen nog vooraleer die een groot deel van het personeel en de publieke opinie beroeren. Het project werd geïnspireerd door de Internationale Arbeidsorganisatie en speelt in op het feit dat de grote meerderheid van de fabrieksarbeiders een mobiel telefoontoestel hebben en ook actieve sms-gebruikers zijn.

 

Tijdens de eerste maanden werden de sms-berichten gebruikt om vragen te stellen over reorganisaties, werktijden en verzekeringen, maar ook om suggesties te doen aan het management. Wegens het succes gaat Adidas het project nu uitbreiden naar vier andere fabrieken in Indonesië en een in Vietnam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.

.NU: een luxeconcept voor de zoekende man

15/05/2018

Terwijl grote retailers vechten voor hun leven, duiken vernieuwende kleine boetieks overal op in de winkelstraten. .NU in Gent is zo’n nieuw concept, dat het tekort aan luxueuze herenboetieks wil opvangen.