Adidas laat wantoestanden aanklagen via sms | RetailDetail

Adidas laat wantoestanden aanklagen via sms

Adidas laat wantoestanden aanklagen via sms

De Duitse sportkledingfabrikant Adidas gaat werknemers van zes fabrieken de mogelijkheid bieden om sociale wanpraktijken via sms aan te klagen. In de testfase waren er vooral klachten over reorganisaties, werktijden en verzekeringen.

 Proefproject in Indonesië

Adidas startte het systeem in de tweede helft van 2012 op voor werknemers in een fabriek voor sportschoenen in Indonesië. Daar konden werknemers een sms sturen naar Adidas indien ze vonden dat hun rechten werden geschonden.

 

Door die manier wordt het bedrijf er snel van op de hoogte gebracht indien er iets aan de hand is. Het signaleert problemen nog vooraleer die een groot deel van het personeel en de publieke opinie beroeren. Het project werd geïnspireerd door de Internationale Arbeidsorganisatie en speelt in op het feit dat de grote meerderheid van de fabrieksarbeiders een mobiel telefoontoestel hebben en ook actieve sms-gebruikers zijn.

 

Tijdens de eerste maanden werden de sms-berichten gebruikt om vragen te stellen over reorganisaties, werktijden en verzekeringen, maar ook om suggesties te doen aan het management. Wegens het succes gaat Adidas het project nu uitbreiden naar vier andere fabrieken in Indonesië en een in Vietnam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top