Adidas laat wantoestanden aanklagen via sms | RetailDetail

Adidas laat wantoestanden aanklagen via sms

Adidas laat wantoestanden aanklagen via sms

De Duitse sportkledingfabrikant Adidas gaat werknemers van zes fabrieken de mogelijkheid bieden om sociale wanpraktijken via sms aan te klagen. In de testfase waren er vooral klachten over reorganisaties, werktijden en verzekeringen.

 Proefproject in Indonesië

Adidas startte het systeem in de tweede helft van 2012 op voor werknemers in een fabriek voor sportschoenen in Indonesië. Daar konden werknemers een sms sturen naar Adidas indien ze vonden dat hun rechten werden geschonden.

 

Door die manier wordt het bedrijf er snel van op de hoogte gebracht indien er iets aan de hand is. Het signaleert problemen nog vooraleer die een groot deel van het personeel en de publieke opinie beroeren. Het project werd geïnspireerd door de Internationale Arbeidsorganisatie en speelt in op het feit dat de grote meerderheid van de fabrieksarbeiders een mobiel telefoontoestel hebben en ook actieve sms-gebruikers zijn.

 

Tijdens de eerste maanden werden de sms-berichten gebruikt om vragen te stellen over reorganisaties, werktijden en verzekeringen, maar ook om suggesties te doen aan het management. Wegens het succes gaat Adidas het project nu uitbreiden naar vier andere fabrieken in Indonesië en een in Vietnam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.