Adidas laat wantoestanden aanklagen via sms

Adidas laat wantoestanden aanklagen via sms

De Duitse sportkledingfabrikant Adidas gaat werknemers van zes fabrieken de mogelijkheid bieden om sociale wanpraktijken via sms aan te klagen. In de testfase waren er vooral klachten over reorganisaties, werktijden en verzekeringen.

 Proefproject in Indonesië

Adidas startte het systeem in de tweede helft van 2012 op voor werknemers in een fabriek voor sportschoenen in Indonesië. Daar konden werknemers een sms sturen naar Adidas indien ze vonden dat hun rechten werden geschonden.

 

Door die manier wordt het bedrijf er snel van op de hoogte gebracht indien er iets aan de hand is. Het signaleert problemen nog vooraleer die een groot deel van het personeel en de publieke opinie beroeren. Het project werd geïnspireerd door de Internationale Arbeidsorganisatie en speelt in op het feit dat de grote meerderheid van de fabrieksarbeiders een mobiel telefoontoestel hebben en ook actieve sms-gebruikers zijn.

 

Tijdens de eerste maanden werden de sms-berichten gebruikt om vragen te stellen over reorganisaties, werktijden en verzekeringen, maar ook om suggesties te doen aan het management. Wegens het succes gaat Adidas het project nu uitbreiden naar vier andere fabrieken in Indonesië en een in Vietnam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo verbetert JBC de winkelervaring

14/12/2017

JBC opent vandaag haar Innovation Lab op de Corda Campus in Hasselt. De kledingketen experimenteert er momenteel met bewegingssensoren, gepersonaliseerde in-store boodschappen, een pop-up printshop en een feedbacktotem.

Hunkemöller is Europees Retailer van het Jaar

14/12/2017

De Nederlandse lingerieketen Hunkemöller is verkozen tot ‘Retail of the Year Europe 2017-2018’. De verkiezing werd voor de derde keer georganiseerd door Q&A, dat ook in België en Nederland de Retailer van het Jaar verkiest.

Amancio Ortega neemt afscheid van Inditex met grote kwartaalgroei

14/12/2017

In de eerste drie kwartalen van het boekjaar 2017 is de omzet van Inditex met 10% gegroeid naar 17,96 miljard euro. Dat maakte het Spaanse modebedrijf bekend in de schaduw van het afscheid van de grote man achter Inditex, Amancio Ortega.

Hunkemöller levert binnen twee uur aan de deur

12/12/2017

Lingerieketen Hunkemöller biedt in aanloop naar de feestdagen een deel van zijn klanten een nieuwe service. Wie binnen de ring van Amsterdam of Antwerpen woont, kan zijn aankoop immers binnen twee uur laten leveren.

Glinstertje hoop voor de moderetail in 2018

08/12/2017

Het moeilijkste is voorbij voor de modesector, zegt studiebureau McKinsey. Al blijft niks zoals het was: de meeste groei is voortaan in het Zuiden en het Oosten te vinden, fast-fashion wordt sneller en de groten worden nog groter.

Weekday in de lente ook naar Brussel

06/12/2017

Na twee vestigingen in Antwerpen maakt Weekday, een van de merken van de Zweedse H&M Group, volgend jaar ook de sprong naar Brussel. In de lente moet een winkel openen aan de Kapitein Crespelstraat, vlakbij de Guldenvlieslaan

Back to top