Avondshoppen steeds populairder

Avondshoppen steeds populairder
Wijnegem

Steeds meer mensen trekken op weekdagen na 18 uur naar een winkelcentrum, zegt althans het voormalige Wijnegem Shopping Center. Vooral op vrijdagavond trekt het winkelcentrum veel bezoekers.

 

Vrijdag topdag

Ongeveer 20% van de bezoekers arriveert na 18u in Wijnegem: de avondshoppers zijn in hoofdzaak vrouwen, maar ook steeds meer mannen vinden ’s avonds de weg naar het winkelcentrum. Dat kan te maken hebben met de toegenomen activiteitsgraad van de Belgen: recent onderzoek van HR-dienstverlener Acerta leert dat Belgen meer vast en voltijds werken. Zo was vorig jaar 62,5% van alle lopende arbeidscontracten voltijds.

 

"Eenvoudig gesteld waren er vroeger meer Belgen die overdag tijd hadden om te winkelen. Dat is nu niet meer het geval. Omdat bovendien ook ons sociale leven en het verkeer drukker is geworden, gaan meer werkende Belgen op zoek naar winkels die ruime openingsuren hebben", aldus Wijnegem-manager Katrien Geysen in een persbericht.

 

De absolute topdag voor avondshopping is vrijdag: dan komt bijna een derde van alle bezoekers ’s avonds naar het winkelcentrum. Dat mensen op vrijdag wat meer tijd hebben, heeft er ongetwijfeld mee te maken. Bovendien kunnen ze hun winkelbezoek dan ook koppelen aan een etentje in een restaurant.

Tags: