Banen op de tocht bij Britse Brantano | RetailDetail

Banen op de tocht bij Britse Brantano

Banen op de tocht bij Britse Brantano

Bij de Britse tak van schoenenketen Brantano staan 800 banen op de tocht, nadat de nieuwe eigenaar heeft besloten om de structuur van het bedrijf te herbekijken. Daarbij wordt zelfs gedacht aan een mogelijk faillissement.

Groot verlies

De Britse winkels van Brantano zijn sinds oktober in handen van het investeringsfonds Alteri, dat de keten samen met zusterketen Jones Bootmaker overkocht van de Nederlandse Macintosh Retail Group voor een bedrag van 12 miljoen pond (16 miljoen euro). Vorig jaar boekte de keten nog een verlies voor belastingen van 4,6 miljoen pond (6,2 miljoen euro), ondanks het feit dat de omzet met 6 procent was gestegen naar 100 miljoen pond (136 miljoen euro).


Alteri is nu samen met boekhoudkantoor PwC het bedrijf aan het doorlichten en pas daarna zal er een beslissing worden genomen over een mogelijke herstructurering. Daarbij wordt ook de mogelijkheid van een faillissement bekeken, want dat zou ervoor zorgen dat Brantano enkele passiva kan afschudden.


Brantano heeft 140 eigen winkels en nog eens 60 franchisewinkels in het Verenigd Koninkrijk. Jones Bootmaker zou buiten schot blijven bij een mogelijke herstructurering of faillissement van Brantano.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.