Banen op de tocht bij Britse Brantano

Banen op de tocht bij Britse Brantano

Bij de Britse tak van schoenenketen Brantano staan 800 banen op de tocht, nadat de nieuwe eigenaar heeft besloten om de structuur van het bedrijf te herbekijken. Daarbij wordt zelfs gedacht aan een mogelijk faillissement.

Groot verlies

De Britse winkels van Brantano zijn sinds oktober in handen van het investeringsfonds Alteri, dat de keten samen met zusterketen Jones Bootmaker overkocht van de Nederlandse Macintosh Retail Group voor een bedrag van 12 miljoen pond (16 miljoen euro). Vorig jaar boekte de keten nog een verlies voor belastingen van 4,6 miljoen pond (6,2 miljoen euro), ondanks het feit dat de omzet met 6 procent was gestegen naar 100 miljoen pond (136 miljoen euro).


Alteri is nu samen met boekhoudkantoor PwC het bedrijf aan het doorlichten en pas daarna zal er een beslissing worden genomen over een mogelijke herstructurering. Daarbij wordt ook de mogelijkheid van een faillissement bekeken, want dat zou ervoor zorgen dat Brantano enkele passiva kan afschudden.


Brantano heeft 140 eigen winkels en nog eens 60 franchisewinkels in het Verenigd Koninkrijk. Jones Bootmaker zou buiten schot blijven bij een mogelijke herstructurering of faillissement van Brantano.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Persoonlijke webwinkel voor elke Zalando-klant op komst

15/12/2017

Bij Zalando zijn liefst 600 medewerkers bezig met artificiële intelligentie. De online moderetailer wil zijn shopomgeving op die manier volledig personaliseren: binnen de 18 maanden moeten alle klanten er een eigen aanbod op maat aantreffen. 

Minder klanten en dus minder omzet voor H&M

15/12/2017

De Zweedse H&M Group heeft in het vierde kwartaal de omzet met 4 procent zien dalen. Die daling is te wijten aan het feit dat de winkels van het modebedrijf minder klanten over de vloer hebben gekregen.

Zo verbetert JBC de winkelervaring

14/12/2017

JBC opent vandaag haar Innovation Lab op de Corda Campus in Hasselt. De kledingketen experimenteert er met bewegingssensoren, gepersonaliseerde in-store boodschappen, een pop-up printshop en een feedbacktotem.

Hunkemöller is Europees Retailer van het Jaar

14/12/2017

De Nederlandse lingerieketen Hunkemöller is verkozen tot ‘Retail of the Year Europe 2017-2018’. De verkiezing werd voor de derde keer georganiseerd door Q&A, dat ook in België en Nederland de Retailer van het Jaar verkiest.

Amancio Ortega neemt afscheid van Inditex met grote kwartaalgroei

14/12/2017

In de eerste drie kwartalen van het boekjaar 2017 is de omzet van Inditex met 10% gegroeid naar 17,96 miljard euro. Dat maakte het Spaanse modebedrijf bekend in de schaduw van het afscheid van de grote man achter Inditex, Amancio Ortega.

Hunkemöller levert binnen twee uur aan de deur

12/12/2017

Lingerieketen Hunkemöller biedt in aanloop naar de feestdagen een deel van zijn klanten een nieuwe service. Wie binnen de ring van Amsterdam of Antwerpen woont, kan zijn aankoop immers binnen twee uur laten leveren.

Back to top