Banen op de tocht bij Britse Brantano

Banen op de tocht bij Britse Brantano

Bij de Britse tak van schoenenketen Brantano staan 800 banen op de tocht, nadat de nieuwe eigenaar heeft besloten om de structuur van het bedrijf te herbekijken. Daarbij wordt zelfs gedacht aan een mogelijk faillissement.

Groot verlies

De Britse winkels van Brantano zijn sinds oktober in handen van het investeringsfonds Alteri, dat de keten samen met zusterketen Jones Bootmaker overkocht van de Nederlandse Macintosh Retail Group voor een bedrag van 12 miljoen pond (16 miljoen euro). Vorig jaar boekte de keten nog een verlies voor belastingen van 4,6 miljoen pond (6,2 miljoen euro), ondanks het feit dat de omzet met 6 procent was gestegen naar 100 miljoen pond (136 miljoen euro).


Alteri is nu samen met boekhoudkantoor PwC het bedrijf aan het doorlichten en pas daarna zal er een beslissing worden genomen over een mogelijke herstructurering. Daarbij wordt ook de mogelijkheid van een faillissement bekeken, want dat zou ervoor zorgen dat Brantano enkele passiva kan afschudden.


Brantano heeft 140 eigen winkels en nog eens 60 franchisewinkels in het Verenigd Koninkrijk. Jones Bootmaker zou buiten schot blijven bij een mogelijke herstructurering of faillissement van Brantano.

Tags: