Banen op de tocht bij Britse Brantano | RetailDetail

Banen op de tocht bij Britse Brantano

Banen op de tocht bij Britse Brantano

Bij de Britse tak van schoenenketen Brantano staan 800 banen op de tocht, nadat de nieuwe eigenaar heeft besloten om de structuur van het bedrijf te herbekijken. Daarbij wordt zelfs gedacht aan een mogelijk faillissement.

Groot verlies

De Britse winkels van Brantano zijn sinds oktober in handen van het investeringsfonds Alteri, dat de keten samen met zusterketen Jones Bootmaker overkocht van de Nederlandse Macintosh Retail Group voor een bedrag van 12 miljoen pond (16 miljoen euro). Vorig jaar boekte de keten nog een verlies voor belastingen van 4,6 miljoen pond (6,2 miljoen euro), ondanks het feit dat de omzet met 6 procent was gestegen naar 100 miljoen pond (136 miljoen euro).


Alteri is nu samen met boekhoudkantoor PwC het bedrijf aan het doorlichten en pas daarna zal er een beslissing worden genomen over een mogelijke herstructurering. Daarbij wordt ook de mogelijkheid van een faillissement bekeken, want dat zou ervoor zorgen dat Brantano enkele passiva kan afschudden.


Brantano heeft 140 eigen winkels en nog eens 60 franchisewinkels in het Verenigd Koninkrijk. Jones Bootmaker zou buiten schot blijven bij een mogelijke herstructurering of faillissement van Brantano.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, waarvan de eerste vandaag de deuren opent in het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Kiabi opent grootste Belgische winkel in Westland Shopping Center

15/02/2018

De Franse kledingketen Kiabi opent zijn vijfde Belgische winkel in het Westland Shopping Center in Anderlecht. Het is meteen de grootste vestiging van de familieketen in ons land, met een oppervlakte van ruim 1.800 m².

Back to top