Banen op de tocht bij Britse Brantano

Banen op de tocht bij Britse Brantano

Bij de Britse tak van schoenenketen Brantano staan 800 banen op de tocht, nadat de nieuwe eigenaar heeft besloten om de structuur van het bedrijf te herbekijken. Daarbij wordt zelfs gedacht aan een mogelijk faillissement.

Groot verlies

De Britse winkels van Brantano zijn sinds oktober in handen van het investeringsfonds Alteri, dat de keten samen met zusterketen Jones Bootmaker overkocht van de Nederlandse Macintosh Retail Group voor een bedrag van 12 miljoen pond (16 miljoen euro). Vorig jaar boekte de keten nog een verlies voor belastingen van 4,6 miljoen pond (6,2 miljoen euro), ondanks het feit dat de omzet met 6 procent was gestegen naar 100 miljoen pond (136 miljoen euro).


Alteri is nu samen met boekhoudkantoor PwC het bedrijf aan het doorlichten en pas daarna zal er een beslissing worden genomen over een mogelijke herstructurering. Daarbij wordt ook de mogelijkheid van een faillissement bekeken, want dat zou ervoor zorgen dat Brantano enkele passiva kan afschudden.


Brantano heeft 140 eigen winkels en nog eens 60 franchisewinkels in het Verenigd Koninkrijk. Jones Bootmaker zou buiten schot blijven bij een mogelijke herstructurering of faillissement van Brantano.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Resultaten Puma in stijgende lijn

24/10/2017

Het Duitse sportmerk Puma heeft in het derde kwartaal opnieuw sterke prestaties weten neer te zetten. De omzet steeg met 13% en over de eerste negen maanden van het jaar heen was er zelfs een omzetstijging van 16%.

United Brands toont nieuw winkelconcept in Oud-Turnhout

23/10/2017

Sportketen United Brands heeft zijn vestiging in Oud-Turnhout compleet vernieuwd, met de focus op beleving en op digitalisering. Dorien Piessens, dochter van oprichter en CEO Marc Piessens, bereidt zich inmiddels voor om het stuur over te nemen.

Brugse flagshipstore zet ambities vanHaren Schoenen kracht bij

20/10/2017

Met een paradepaardje van 547 m² op twee verdiepingen in de Brugse Steenstraat bevestigt schoenretailer vanHaren zijn grote ambities op de Belgische markt. Ook volgend jaar staat expansie op de agenda.

Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Back to top