Belloya gedeeltelijk overgenomen

Belloya gedeeltelijk overgenomen
Shutterstock.com

Modelabel Belloya maakt mogelijk een doorstart. De goodwill en inventaris van het Belgisch-Nederlandse modebedrijf, dat zich specialiseert in grote maten, zijn verkocht aan een nog onbekende partij die soortgelijke kleding wil verkopen.

 

Geen voorraden

De overnemer telt 16.000 euro neer voor de handelsnamen, e-mailadressen en winstpotentie en wil de bedrijfsactiviteiten verderzetten. De voorraden vallen wel buiten de overname. Volgens de curator werd er door meerdere geïnteresseerden reeds een bod uitgebracht, maar die lagen onder de geschatte waarde van 448.000 euro. Zij mogen wel nog een nieuw, hoger bod uitbrengen.

 

Belloya opende in 2016 de deuren en telde vier winkels. In 2018 boekte de keten een omzet van 930.000 euro, maar moest daarop een verlies slikken van 860.000 euro. Vorige maand werd het bedrijf failliet verklaard. Volgens de oprichters liep de verkoop sterk terug, nadat de kledingketen genoodzaakt was om de retourkosten door te rekenen aan de klant. Ook de inrichting van de website als een outletstore, waar de kleding met korting werd verkocht, bleek nefast voor de omzet van het bedrijf.