CoolCat enkel verder als webshop voor kinderkleding

Shutterstock.com

Toen CoolCat half april werd overgenomen, maakte de nieuwe eigenaar zich sterk 56 van de 80 winkels open te houden. Die plannen gaan echter niet door: CoolCat verdwijnt volledig uit de winkelstraat.

 

Webshop CoolCat Junior

Het doel valt definitief voor kledingketen CoolCat, nu de nieuwe eigenaar, Retail Beheer, heeft beslist alle fysieke winkels te sluiten eens de voorraden zijn uitverkocht. Enkel de webshop maakt een doorstart onder de naam ‘CoolCat Junior’ en zal uitsluitend kinderkleding verkopen. Het ‘oude’ CoolCat focuste vooral op tieners.

 

In de krant NRC zegt directeur Jaco Scheffers dat er wel nog wordt onderzocht of er met een deel van de fysieke winkels nog een nieuwe keten kan worden opgezet: "Het gaat om een volledig nieuw concept waarover wij nu nog niets kunnen melden. Dat geldt ook voor de omvang van de keten." Volgens De Telegraaf zou die winkelformule alvast de werktitel Soho hebben gekregen. Meer nieuws wordt verwacht tegen de zomer.

 

CoolCat heeft ook winkels in België, Luxemburg en Frankrijk. Die zijn niet bij de sluiting betrokken. Voor de hele groep werken zo’n 1450 mensen, van wie 1180 in Nederland.