Dille & Kamille neemt Hutspot over

Hutspot

Dille & Kamille heeft het eind vorig jaar failliet verklaarde Hutspot overgenomen. De nieuwe eigenaar herstart in eerste instantie met twee van de acht filialen.

 

Amsterdam en Eindhoven

Bedoeling van Dille & Kamille is om de winkels in Amsterdam en Einhoven te heropenen zodra de lockdown in Nederland wordt opgeheven. De overige vestigingen blijven voorlopig gesloten. Dille & Kamille wil Hutspot herpositioneren als een duurzaam lifestylemerk.

 

Daarnaast komt er nog dit jaar een online platform, waar creatieve en duurzame merken worden aangeboden. Medeoprichter Nick van Aalst blijft bij de herstart van Hutspot betrokken.

 

“We zijn blij dat we Hutspot mogen voortzetten”, zegt Hans Geels, algemeen directeur van Dille & Kamille. “Hutspot is net als Dille & Kamille een conceptgedreven merk en heel veel van dit soort sterke conceptmerken kent Nederland niet. Vandaar dat we onze kennis en die van Hutspot willen bundelen om er een financieel gezond bedrijf van te maken.”

 

Hutspot werd opgericht in 2012 door drie jonge ondernemers die een platform wilden creëren voor startende merken. Ze begonnen aanvankelijk met een pop-upwinkel in Amsterdam, waar producten als kleding, meubelen en zelfgemaakte kunst te koop waren. Later lanceerde het merk ook een eigen collectie.