Duitse schoenengroep Hamm Reno krijgt nieuwe CEO

On the road again / Shutterstock.com

De Hamm Reno Group heeft een nieuwe CEO: Steffen Rosenbauer neemt de fakkel over van Peter Wolf. Oorspronkelijk zou Wolf slechts ad interim topman worden, maar dat werd uiteindelijk drie jaar.

 

Centralisatie en partnerships

Peter Wolf, CEO, co-partner en voorzitter van de adviesraad van de Duitse schoenenretailer HR Group (Hamm Reno) heeft op 1 april zijn taken als CEO neergelegd. Hij wordt opgevolgd door Steffen Rosenbauer, die sinds november 2020 al actief was als Managing Director voor de retailketen Reno. Naast zijn nieuwe taken als CEO zal Rosenbauer ook nu nog verantwoordelijk blijven voor de retailafdeling, zowel online als offline.


Aanvankelijk nam Wolf de functie van CEO  als interim-oplossing op zich, maar de topman bleef uiteindelijk toch drie jaar aan het hoofd staan van het schoenenconcern. In die tijd werden dubbele structuren tussen de twee locaties in Osnabrück en Thaleischweiler-Fröschen ontmanteld, werd de logistiek op één locatie gecentraliseerd en werd de winkelportefeuille gestroomlijnd.


Hamm Reno nam ondertussen nog een meerderheidsbelang in Surf4shoes en breidde de online-activiteiten uit. De beursgenoteerde Poolse schoenenverkoper CCC kreeg in die tijd ook een minderheidsbelang in Hamm Reno in het kader van een strategisch partnership.

 

Inno en C&A als klant

Wolf blijft wel aan zet als voorzitter van de adviesraad en blijft de strategische oriëntatie van de schoenendistributeur mee vormgeven. Zijn opvolger, Steffen Rosenbauer, begon zijn carrière bij Lidl en was ook vele jaren werkzaam bij non-fooddiscounter KiK. Ook bij kledingretailer NKD en Action was de nieuwe topman actief. Vijf jaar lang werkte Rosenbauer als countrymanager aan de uitbouw van Action in Duitsland.


Hamm Reno is een internationale speler in het klassieke schoenensegment, die zowel actief is in de detailhandel – met eigen retailketen Reno – als in de groothandel. De groep telt ongeveer 3.700 werknemers en is actief in 20 landen. Reno is daarbij goed voor zo’n 350 winkels in Duitsland en daarbuiten, terwijl de groothandelstak meer dan 2.000 verkooppunten belevert.


De Belg Erik Van Heuven, medeauteur van het boek The Future of Department Stores, is sedert 2009 werkzaam voor de groep, onder meer als lid van de management board en de supervisory board.  Na de verkoop in 2016 aan de huidige eigenaars is hij er strategisch consultant. In België behoren Galeria Inno, C&A en Carrefour tot de klanten.