Eerste Lingerieweek van start

Eerste Lingerieweek van start

Eerste Lingerieweek van start

Om consumenten beter vertrouwd te maken met de troeven van de zelfstandige lingeriedetaillist organiseert vakfederatie Fedelin voor de eerste keer de Lingerieweek 2018. Die start vandaag en loopt tot en met zaterdag 10 maart.

 

70% draagt foute BH-maat

Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag (8 maart) slaan meer dan tachtig zelfstandige lingeriezaken de handen in elkaar voor de allereerste Lingerieweek. Bedoeling: de troeven van de zelfstandige lingeriedetaillist in de verf zetten. België telt meer zelfstandige lingeriedetaillisten per inwoner dan waar ook ter wereld, aldus Fedelin, de Federatie voor Lingeriespeciaalzaken in Vlaanderen. Geen overbodige luxe, want volgens onderzoek dragen liefst 7 op 10 vrouwen een foute BH-maat, met alle gevolgen van dien (van huidirritatie over verlies van vorm en stevigheid tot rugklachten).

 

Fedelin werkt voor deze eerst ‘Lingerieweek’ samen met Think-Pink, de nationale campagne die zich dagelijks inzet voor borstkankerpatiënten en hun familie. In elke deelnemende winkel zijn roze spaarvarkens te koop voor 5 euro. De opbrengst gaat integraal naar het Share your Care Fonds van Think-Pink.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.

.NU: een luxeconcept voor de zoekende man

15/05/2018

Terwijl grote retailers vechten voor hun leven, duiken vernieuwende kleine boetieks overal op in de winkelstraten. .NU in Gent is zo’n nieuw concept, dat het tekort aan luxueuze herenboetieks wil opvangen.