Eerste Lingerieweek van start

Eerste Lingerieweek van start

Eerste Lingerieweek van start

Om consumenten beter vertrouwd te maken met de troeven van de zelfstandige lingeriedetaillist organiseert vakfederatie Fedelin voor de eerste keer de Lingerieweek 2018. Die start vandaag en loopt tot en met zaterdag 10 maart.

 

70% draagt foute BH-maat

Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag (8 maart) slaan meer dan tachtig zelfstandige lingeriezaken de handen in elkaar voor de allereerste Lingerieweek. Bedoeling: de troeven van de zelfstandige lingeriedetaillist in de verf zetten. België telt meer zelfstandige lingeriedetaillisten per inwoner dan waar ook ter wereld, aldus Fedelin, de Federatie voor Lingeriespeciaalzaken in Vlaanderen. Geen overbodige luxe, want volgens onderzoek dragen liefst 7 op 10 vrouwen een foute BH-maat, met alle gevolgen van dien (van huidirritatie over verlies van vorm en stevigheid tot rugklachten).

 

Fedelin werkt voor deze eerst ‘Lingerieweek’ samen met Think-Pink, de nationale campagne die zich dagelijks inzet voor borstkankerpatiënten en hun familie. In elke deelnemende winkel zijn roze spaarvarkens te koop voor 5 euro. De opbrengst gaat integraal naar het Share your Care Fonds van Think-Pink.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top