Eerste Lingerieweek van start

Eerste Lingerieweek van start

Om consumenten beter vertrouwd te maken met de troeven van de zelfstandige lingeriedetaillist organiseert vakfederatie Fedelin voor de eerste keer de Lingerieweek 2018. Die start vandaag en loopt tot en met zaterdag 10 maart.

 

70% draagt foute BH-maat

Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag (8 maart) slaan meer dan tachtig zelfstandige lingeriezaken de handen in elkaar voor de allereerste Lingerieweek. Bedoeling: de troeven van de zelfstandige lingeriedetaillist in de verf zetten. België telt meer zelfstandige lingeriedetaillisten per inwoner dan waar ook ter wereld, aldus Fedelin, de Federatie voor Lingeriespeciaalzaken in Vlaanderen. Geen overbodige luxe, want volgens onderzoek dragen liefst 7 op 10 vrouwen een foute BH-maat, met alle gevolgen van dien (van huidirritatie over verlies van vorm en stevigheid tot rugklachten).

 

Fedelin werkt voor deze eerst ‘Lingerieweek’ samen met Think-Pink, de nationale campagne die zich dagelijks inzet voor borstkankerpatiënten en hun familie. In elke deelnemende winkel zijn roze spaarvarkens te koop voor 5 euro. De opbrengst gaat integraal naar het Share your Care Fonds van Think-Pink.