FNG-topman roept op tot sereen en intern overleg

Foto: FNG

De open brief met deadlines van de vakbonden bij FNG vangt bot bij nieuwe CEO Paul Lembrechts. Hij vraagt een serene sfeer en intern overleg, in plaats van in de media.

 

“Niet in de media”

Paul Lembrechts, de nieuwe CEO van de reorganiserende modegroep FNG, adresseert de medewerkers in een mail, als reactie op de open brief die de vakbonden bij de Brantano-moeder gisteren wereldkundig maakte. Hun publieke eisen en ultimatums, waaronder die om tegen vandaag een voorstel tot sociaal overleg te krijgen, dragen volgens hem “geenszins bij tot een serene sfeer die in deze woelige tijden meer dan nodig is”.


De kersverse topman roept op tot “een sfeer van wederzijds respect en vertrouwen”, in het belang van alle betrokken partijen, en noemt het “essentieel dat het debat rechtstreeks en volgens de geëigende kanalen wordt gevoerd en niet in de media”. Dat bericht De Tijd op basis van de interne mail.


Niettemin beklemtoont Lembrechts begrip te hebben voor de onrust bij het personeel. De directie zou momenteel ook plannen aan het uitwerken zijn die “de werkgelegenheid zoveel mogelijk vrijwaren”, aldus de CEO. Of er gehoor wordt gegeven aan de eisen van de vakbonden, en hun respectievelijke deadlines, wordt niet vermeld.