Herenmodeketen Vertigo gooit de handdoek

Vertigo

Vertigo, dat vier mannenmodewinkels omvat in Oost- en West-Vlaanderen, sluit de deuren. Het gebrek aan perspectief sinds het uitbreken van de coronacrisis is de belangrijkste reden. Alle filialen organiseren nog een complete uitverkoop.

 

"Geen andere optie"

Zaakvoerders Philippe Janssens en Hélène Nottebaert namen de Vertigo-vestiging in Waregem zes jaar geleden over. Nadien kwamen er nog winkels bij in Sint-Martens-Latem, Brugge en Nieuwpoort. Maar het uitbreken van de coronacrisis betekende het begin van het einde voor de mannenmodeketen. “We hebben er alles aan gedaan om deze moeilijke beslissing niet te moeten nemen, maar op een bepaald moment stopt het. Er is geen andere optie dan de handdoek gooien. Spijtig genoeg is ook dat verantwoord ondernemen.”

 

In het voorbije anderhalf jaar werden de plannen al meermaals bijgestuurd of veranderd. Zo kwam er onder meer een webshop en verschoof de focus naar duurzaamheid en bewust consumeren. Maar nu zien de zaakvoerders geen andere mogelijkheid meer dan te stoppen. “Vier winkels, de voorraad die daarvoor nodig is en de opeenvolging van modeseizoenen creëren een onmogelijke situatie. Zeker omdat er ook na anderhalf jaar nog altijd weinig perspectief is: we zijn ondertussen aan een vierde golf toe. Wie zegt dat dit de laatste is?”

 

In de komende weken houdt Vertigo wel nog een complete uitverkoop in de vier filialen. Die zal lopen zolang de voorraad strekt.