H&M gaat genderneutraal met Zweeds streetlabel

Foto: Eytys

Een echte ‘throwback’ naar de jaren 1990, dat is de nieuwe collectie van H&M in samenwerking met het Zweedse cultmerk Eytys. De hele collectie is genderneutraal, van schoenen over sweaters tot accessoires.

 

Vette knipoog naar de ‘nineties’

H&M lanceert samen met Eytys een capsulecollectie met de typische ‘genderneutrale’ kleding van het Zweedse streetwearmerk. Oorspronkelijk zou er alleen worden samengewerkt voor een schoenencollectie, maar er is uiteindelijk toch besloten om voor een hele ‘look’ te gaan. “We bewonderen dat Eytys zich duidelijk onderscheidt en we benaderden ze in eerste instantie met het idee om een schoenencollectie te maken. Het werd echter een volledige collectie. Zo kunnen onze klanten het merk echt ervaren en kunnen we ze een complete look aanbieden, van stevige statementschoenen tot silhouetten die geslachtloos zijn”, legt herenmode-verantwoordelijke Ross Lydon uit.

 

De items zijn een erg duidelijke knipoog naar de jaren 1990, een tijdvak dat bijzonder populair is onder jongeren vandaag. Het Stockholmse merk Eytys specialiseert zich dan ook in de kenmerkende stijl, zoals schoenen met zware zolen en veel te grote sweaters. De gezamenlijke creaties bevatten ook veel namaakleer, nylon en ruwe denim.

 

Vanaf 24 januari is de collectie te vinden in de winkels en webshop van H&M. Er zijn zowel artikelen voor volwassenen als voor kinderen bij.