Inditex gaat mode op Zalando verkopen | RetailDetail

Inditex gaat mode op Zalando verkopen

Inditex gaat mode op Zalando verkopen

Inditex gaat haar Oysho-merk in Nederland op Zalando verkopen. Dat wordt zo de eerste internationale markt in de samenwerking van de Spaanse moederonderneming van onder andere modeketen Zara.

Samenwerken als technologiepartij

Inditex maakt het assortiment van het ‘beach and sleep wear’-merk Oysho eerst voor de Nederlandse klant beschikbaar in de digitale schappen bij Zalando. “Zij hebben hierdoor een extra verkoopkanaal. Een brandshop met hun assets, hun merk- en marketinguitingen. Dit was eerst ondenkbaar; ze zien ons echter niet als concurrent maar als technologiepartij”, meldt Ken Fontijn van Zalando aan Emerce.

 

Wanneer de samenwerking voor Zalando en Inditex naar wens verloopt, wordt deze opgeschaald naar andere landen waar Zalando actief is. Inditex, dat in Lelystad een nieuw distributiecentrum gaat bouwen, startte begin dit jaar de samenwerking met Zalando. De eerste resultaten daarvan waren in Duitsland te zien en krijgen nu een vervolg op de Nederlandse markt.

 

Bestellen bij Zalando, verzenden via Oysho

De ‘achterkant’ van de samenwerking is in handen van Oysho: wanneer een klant bij Zalando, ontvangt Oysho de order en wordt de bestelling vanuit het eigen warehouse naar de klant gezonden. Dit gebeurt volgens de voorwaarden en het servicelevel van Zalando. De klant mag geen verschil merken tussen Zalando als verkoper en verzender of de partner. Fontijn: “Dit is een goed voorbeeld van hoe we ons platform uitbouwen en hoe we fashionspelers aan ons binden. De consument wordt hier uiteindelijk beter van.”

 

Het Spaanse modeconcern Inditex is met kledingmerken als Zara en Bershka inmiddels online actief in 46 landen. Zo krijgt India op 4 oktober een webwinkel van Zara. Zalando van zijn kant verwerkt maandelijks tweehonderd miljoen bezoekers uit vijftien Europese landen. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Back to top