Kleren van FNG bij De Kringwinkel

Foto: De Kringwinkel Antwerpen

Bij De Kringwinkel in Antwerpen zijn vanaf nu kleren van CKS, Ginger en Fred + Ginger te koop. Het gaat om geretourneerde items die modegroep FNG laat herstellen en doorverkopen in de kringloopwinkels.

 

Retouritems krijgen nieuwe kans

Geretourneerde bestellingen die hersteld moeten worden, krijgen voortaan een tweede leven in de tweedehandswinkels van De Kringwinkel in Antwerpen. De kleding wordt door medewerkers van De Kringwinkel gesorteerd en indien nodig naar het sociaal naaiatelier Binnenste Buiten gebracht. Daarna worden de items verkocht in de verschillende vestigingen van De Kringwinkel Antwerpen.

 

De Belgische modegroep gaat in verschillende winkels van dochterlabel CKS bovendien oude kleding van klanten inzamelen. Ook die kleren zullen waar mogelijk een tweede of derde leven krijgen via de kringloopwinkels. Deelnemende winkels zijn te vinden in Antwerpen, Brasschaat, Dendermonde, Gent, Mechelen en Mol.

 

Voor FNG maakt het initiatief deel uit van haar duurzaamheidsbeleid: "We hebben verschillende pistes geanalyseerd om kledij een tweede leven te geven, maar dat bleek niet evident. Nu hebben we gelukkig wel enkele mogelijkheden voor ‘end of life’ dankzij o.a. de samenwerking met De Kringwinkel Antwerpen. Het loont dus om te volharden in de zoektocht naar geschikte strategische partners", aldus CSR-coördinator Sara Kovic.