Lagere omzet voor Wehkamp

Lagere omzet voor Wehkamp
Wehkamp

De Wehkamp Holding zag zijn omzet het voorbije boekjaar met een tiende dalen. Het bedrijf wil zijn afdeling Living uitbreiden en zo minder afhankelijk worden van modeverkopen.

 

Warm herfstweer

De totale omzet daalde met 10% tot 661 miljoen euro: vooral de warme en droge herfst speelde Wehkamp parten. Ook de financiële dienstverlener Lacent, die deel uitmaakt van de holding, kende een moeilijk jaar: de verkopen er stonden onder druk door een verscherpte regelgeving. De brutobedrijfswinst (ebitda) van de holding daalde met 28% tot 16 miljoen euro.

 

"Onze financiële resultaten van afgelopen jaar benadrukken zowel de kansen als uitdagingen. Wehkamp is een gevestigd en trots Nederlands merk dat de overstap naar digitaal met succes heeft gemaakt. Met 2,7 miljoen klanten zijn we een van de meest toonaangevende e-commercebedrijven in Nederland. Ons assortiment is echter niet altijd optimaal geweest en we zijn momenteel te afhankelijk van fashion", weet CEO Graham Harris.

 

Assortiment aanpassen

Het verslag geeft ook inzicht in de strategie en toekomstplannen van de groep. Wehkamp heeft de ambitie om "de meest inspirerende online shop voor living en fashion in Nederland te worden”. Het bedrijf wil ervaren mensen aantrekken om het aankoopteam te versterken. Daarnaast wil Wehkamp de woon-categorie uitbreiden om zo minder afhankelijk te zijn van de grillen van modeverkopen, ook al zullen die ook in de toekomst erg belangrijk blijven.

 

Tenslotte wil het bedrijf ook extra inzetten op lokale samenwerkingen. Het bedrijf sloot eerder al overeenkomsten met BCC en Hema. Net die samenwerking met BCC moet Wehkamp toelaten zich beter richten op woonartikelen. Ook de samenwerking met Hema, die in mei van dit jaar tot stand kwam, zal worden uitgebreid met diverse productcategorieën. Komend jaar hoopt Wehkamp nog meer lokale samenwerkingen op te zetten.

 

In de marge van de resultaten maakte de holding nog bekend dat Liesbeth Rigter (voormalig CEO van Moneyou) is aangesteld als de nieuwe CEO van Lacent. Ze zal daarnaast ook toetreden tot de raad van bestuur van de hele holding.