Lichte winststijging voor Hugo Boss

Shutterstock

De Duitse modegroep Hugo Boss heeft vorig jaar zowel zijn omzet als zijn nettowinst lichtjes zien stijgen. Net als het boekjaar voordien is de groei vooral te danken aan de eigen retail.

 

Bijna 2,8 miljard euro omzet

“2018 was een goed jaar voor Hugo Boss en 2019 wordt een nog beter jaar voor onze onderneming”, zegt topman Mark Langer. Hij verwacht dat de winstgevendheid dit jaar weer sterker zal toenemen, vooral dankzij de klimmende internetverkoop en de Aziatische markt. Dat bevestigde Langer bij de publicatie van de definitieve jaarcijfers over 2018.

 

Hugo Boss zag zijn omzet 2% klimmen tot 2,796 miljard euro (+4% aangepast voor wisselkoerseffecten). Daarbij rondde de online verkoop voor het eerst de kaap van de 100 miljoen euro. De operationele brutowinst bedroeg 489 miljoen euro, een fractie minder dan in 2017, maar onder de streep bleef er netto 236 miljoen euro over, dat is 5 miljoen (of 2%) meer dan het jaar voordien.

 

Hugo Boss AG rekent tegen 2022 op een omzetgroei tussen 5 en 7%, zo liet de groep eerder al weten. “We willen sneller groeien dan de markt en verwachten dat onze operationele winst aanzienlijk sterker zal groeien dan onze omzet. De succesvolle focus op onze merken Boss en Hugo ligt hieraan ten grondslag. Ook zullen we de personalisatie van ons aanbod verder versterken en de centrale processen versnellen naarmate we onze strategie verder ontwikkelen”, maakt Langer zich sterk.