LVMH-topman wil weg uit Frankrijk | RetailDetail

LVMH-topman wil weg uit Frankrijk

LVMH-topman wil weg uit Frankrijk

Bernard Arnault, de rijkste man van Frankrijk en topman bij Louis Vuitton Moët Hennessy, wil zich in België vestigen. Reden is het voornemen van de Franse socialistische president Francois Hollande om een nieuwe belasting door te voeren voor de rijkste inwoners van het land.

Belasting op superrijken

Arnault laat weten dat hij zijn belasting gewoon zal blijven betalen in Frankrijk, al betwijfelen analisten niet dat zijn intenties, waarover de internationale media het afgelopen weekeinde uitgebreid berichtten, alles te maken hebben met de bekendmaking dat president Hollande doorgaat met zijn plan een nieuwe belasting voor de superrijken in te voeren. Die nieuwe belasting van 75% moet gaan gelden voor inkomens hoger dan 1 miljoen euro per jaar en wordt dan het hoogste belastingtarief in de Westerse wereld.

 

Dubbele nationaliteit

Volgens de Belgische wet moet iemand minstens drie jaar in het land hebben gewoond alvorens de nationaliteit te kunnen aannemen. De Belgische nationaliteit wordt ook verleend aan mensen die kunnen aantonen dat ze een diepgaande connectie hebben met België. Als Arnaults verzoek wordt ingewilligd, heeft hij een dubbele nationaliteit en mag hij zelf kiezen in welk land hij inkomstenbelasting betaalt.

 

Eerder al speelde dezelfde zaak bij de bekende Franse entertainer/zanger Johnny Hallyday, die nog een belastingschuld van 9 miljoen euro heeft uitstaan bij de Franse fiscus. De inmiddels bejaarde rocker Hallyday is een zoon van de Belg Leon Smet, maar heeft de Franse nationaliteit. Ondanks het feit dat zijn vader een Belg was, is zijn verzoek om Belg te tot op heden niet ingewilligd.

 

Louis Vuitton Moët Hennesy (LVMH) is het grootste retailbedrijf in luxegoederen ter wereld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top