LVMH-topman wil weg uit Frankrijk | RetailDetail

LVMH-topman wil weg uit Frankrijk

LVMH-topman wil weg uit Frankrijk

Bernard Arnault, de rijkste man van Frankrijk en topman bij Louis Vuitton Moët Hennessy, wil zich in België vestigen. Reden is het voornemen van de Franse socialistische president Francois Hollande om een nieuwe belasting door te voeren voor de rijkste inwoners van het land.

Belasting op superrijken

Arnault laat weten dat hij zijn belasting gewoon zal blijven betalen in Frankrijk, al betwijfelen analisten niet dat zijn intenties, waarover de internationale media het afgelopen weekeinde uitgebreid berichtten, alles te maken hebben met de bekendmaking dat president Hollande doorgaat met zijn plan een nieuwe belasting voor de superrijken in te voeren. Die nieuwe belasting van 75% moet gaan gelden voor inkomens hoger dan 1 miljoen euro per jaar en wordt dan het hoogste belastingtarief in de Westerse wereld.

 

Dubbele nationaliteit

Volgens de Belgische wet moet iemand minstens drie jaar in het land hebben gewoond alvorens de nationaliteit te kunnen aannemen. De Belgische nationaliteit wordt ook verleend aan mensen die kunnen aantonen dat ze een diepgaande connectie hebben met België. Als Arnaults verzoek wordt ingewilligd, heeft hij een dubbele nationaliteit en mag hij zelf kiezen in welk land hij inkomstenbelasting betaalt.

 

Eerder al speelde dezelfde zaak bij de bekende Franse entertainer/zanger Johnny Hallyday, die nog een belastingschuld van 9 miljoen euro heeft uitstaan bij de Franse fiscus. De inmiddels bejaarde rocker Hallyday is een zoon van de Belg Leon Smet, maar heeft de Franse nationaliteit. Ondanks het feit dat zijn vader een Belg was, is zijn verzoek om Belg te tot op heden niet ingewilligd.

 

Louis Vuitton Moët Hennesy (LVMH) is het grootste retailbedrijf in luxegoederen ter wereld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.