Maison Lab opent fysieke winkel in Hasselt

Maison Lab opent fysieke winkel in Hasselt
maison-lab.be

Webshop Maison Lab start binnenkort met een echte fysieke winkel in de Hasseltse Demerstraat. Door de hoge huurprijzen stond het pand anderhalf jaar leeg.

 

Retail 2.0

Op 1 maart opent de nieuwe winkel van de ondernemersfamilie Labyed de deuren, vier jaar nadat Maison Lab begon als pure webwinkel met de verkoop van outletmode. Dat er nu een fysieke winkel bijkomt, is erg opmerkelijk, want daarmee volgt het bedrijf in feite de omgekeerde weg in de retail. “Voor ons was die webwinkel een leerproces en we kregen nog vaak de vraag van klanten om ook iets te kunnen voelen of zien” zegt zaakvoerder Djalil Labyed. “We hebben gewoon naar onze klanten geluisterd en toen was er een opportuniteit in de Demerstraat die we niet konden laten liggen.”

 

De Demerstraat is de duurste winkelstraat van Hasselt met een wekelijkse passage van 200.000 mensen. Sinds de komst van Primark swingen de huurprijzen er echter de pan uit, met nogal wat leegstand tot gevolg. “We wilden het echt goed doen en indruk maken. Maar we hebben hier hard voor moeten onderhandelen, het was zeker niet makkelijk”, aldus Labyed.

 

De opening van de fysieke winkel betekent niet dat de webwinkel verdwijnt: Labyed gelooft in de complementariteit van beide verkoopkanalen en hoopt dat de winkel kan bijdragen aan een nieuwe dynamiek in de straat. Ook het stadsbestuur van Hasselt looft de ondernemer en spreekt van "retail 2.0".