Miss Etam naar de beurs

Miss Etam naar de beurs

Het moederbedrijf van Miss Etam, R&S Retail Group, trekt naar de beurs om kapitaal op te halen voor bijkomende acquisities. Dat besliste de algemene vergadering in de laatste week van 2015.

Consolidator in de markt

Eerder verwierf Dico International alle aandelen van R&S Finance, een vennootschap die zich richt op het verwerven, managen, optimaliseren en uitbouwen van retail- en fashionformules. In mei 2015 heeft R&S Finance immers de doorstart gerealiseerd van de bekende Nederlandse damesmodeketen Miss Etam, die eerder dit jaar failliet werd verklaard. Het expliciete doel van de ovename door Dico International was om de naam van de vennootschap te veranderen in R&S Retail Group NV.

 

R&S Retail Group wil nu als consolidator in de markt optreden. Om dat waar te kunnen maken, is een beursnotering een belangrijke stap. Het moet het mogelijk maken om retail- en fashionketens over te nemen en waarde te creëren door bedrijfsprocessen te optimaliseren, syenrgieën te benutten en een sterke nadruk te leggen op de omnichannelbenadering.

 

Het doel van Dico International / R&S Retail Group is daarbij om een omzet te behalen van 120 miljoen euro in 2017. De groep streeft er ook naar om de komende jaren verdere overnames te doen. De cash daarvoor moet van de beursnotering komen. Voor de middellange termijn (2 tot 4 jaar) wordt gestreefd naar een verdubbeling van de omzet en een EBITDA-marge van minimaal 5 procent.


Dico International benoemde tijdens dezelfde algemene vergadering ook een nieuwe bestuurder en een nieuwe commissaris.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


JBC haalt e-commercemagazijn terug naar België

17/11/2017

JBC verhuist zijn e-commercemagazijn weer van Nederland naar België. Voortaan stockeert de Belgische kledingketen zijn kleding bij Bleckmann in Grobbendonk. Dat is een onverwachte opsteker voor de Belgische e-commercesector.

H&M-dochter Monki geeft Antwerpen Belgische primeur

17/11/2017

Vandaag is in Antwerpen de eerste Belgische vestiging van het modemerk Monki geopend. Dat maakt deel uit van de Zweedse H&M Group en heeft in Europa en Azië al ongeveer 115 winkels.

Minstens 30 jobs op de helling bij Euro Shoe Group

17/11/2017

Bij Euro Shoe Group, het schoenen- en kledingconcern achter Bristol en Avance, verdwijnen ten minste dertig jobs. “De sanering zou gebeuren zonder naakte ontslagen”, zegt de 'nieuwe' topman Philippe Vanaudenhove.

Clouds of Fashion: van modeblog tot heuse retailonderneming

16/11/2017

Als jonge blogger een eigen retailonderneming uit de grond stampen, faut le faire. Laurentine Van Landeghem heeft zelfs haar studies stopgezet om zich te focussen op haar Clouds of Fashion. Op de RetailDetail Night vertelt ze haar verhaal. 

Lubach: “Eerlijke kleding is een kwestie van prioriteiten”

15/11/2017

Sinds de ramp bij Rana Plaza klinkt binnen de kledingindustrie de roep naar transparantie rond de productie van kleding, maar zondag bewees Arjen Lubach in Zondag met Lubach dat die transparantie er nog niet helemaal is.

Modeketen Canada Goose opent eerste Europese winkel

14/11/2017

De Canadese modeketen Canada Goose heeft in Londen zijn eerste Europese winkel geopend. De kleding van het merk is al langer te vinden in Europa, maar voorheen was dat enkel het geval bij multimerkenwinkels.

Back to top