Miss Etam naar de beurs | RetailDetail

Miss Etam naar de beurs

Miss Etam naar de beurs

Het moederbedrijf van Miss Etam, R&S Retail Group, trekt naar de beurs om kapitaal op te halen voor bijkomende acquisities. Dat besliste de algemene vergadering in de laatste week van 2015.

Consolidator in de markt

Eerder verwierf Dico International alle aandelen van R&S Finance, een vennootschap die zich richt op het verwerven, managen, optimaliseren en uitbouwen van retail- en fashionformules. In mei 2015 heeft R&S Finance immers de doorstart gerealiseerd van de bekende Nederlandse damesmodeketen Miss Etam, die eerder dit jaar failliet werd verklaard. Het expliciete doel van de ovename door Dico International was om de naam van de vennootschap te veranderen in R&S Retail Group NV.

 

R&S Retail Group wil nu als consolidator in de markt optreden. Om dat waar te kunnen maken, is een beursnotering een belangrijke stap. Het moet het mogelijk maken om retail- en fashionketens over te nemen en waarde te creëren door bedrijfsprocessen te optimaliseren, syenrgieën te benutten en een sterke nadruk te leggen op de omnichannelbenadering.

 

Het doel van Dico International / R&S Retail Group is daarbij om een omzet te behalen van 120 miljoen euro in 2017. De groep streeft er ook naar om de komende jaren verdere overnames te doen. De cash daarvoor moet van de beursnotering komen. Voor de middellange termijn (2 tot 4 jaar) wordt gestreefd naar een verdubbeling van de omzet en een EBITDA-marge van minimaal 5 procent.


Dico International benoemde tijdens dezelfde algemene vergadering ook een nieuwe bestuurder en een nieuwe commissaris.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.