Miss Etam naar de beurs | RetailDetail

Miss Etam naar de beurs

Miss Etam naar de beurs

Het moederbedrijf van Miss Etam, R&S Retail Group, trekt naar de beurs om kapitaal op te halen voor bijkomende acquisities. Dat besliste de algemene vergadering in de laatste week van 2015.

Consolidator in de markt

Eerder verwierf Dico International alle aandelen van R&S Finance, een vennootschap die zich richt op het verwerven, managen, optimaliseren en uitbouwen van retail- en fashionformules. In mei 2015 heeft R&S Finance immers de doorstart gerealiseerd van de bekende Nederlandse damesmodeketen Miss Etam, die eerder dit jaar failliet werd verklaard. Het expliciete doel van de ovename door Dico International was om de naam van de vennootschap te veranderen in R&S Retail Group NV.

 

R&S Retail Group wil nu als consolidator in de markt optreden. Om dat waar te kunnen maken, is een beursnotering een belangrijke stap. Het moet het mogelijk maken om retail- en fashionketens over te nemen en waarde te creëren door bedrijfsprocessen te optimaliseren, syenrgieën te benutten en een sterke nadruk te leggen op de omnichannelbenadering.

 

Het doel van Dico International / R&S Retail Group is daarbij om een omzet te behalen van 120 miljoen euro in 2017. De groep streeft er ook naar om de komende jaren verdere overnames te doen. De cash daarvoor moet van de beursnotering komen. Voor de middellange termijn (2 tot 4 jaar) wordt gestreefd naar een verdubbeling van de omzet en een EBITDA-marge van minimaal 5 procent.


Dico International benoemde tijdens dezelfde algemene vergadering ook een nieuwe bestuurder en een nieuwe commissaris.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Thuismarkt drukt resultaten Nike

23/03/2018

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft in het derde kwartaal een omzetstijging gekend van 7%, maar het moest daarbij wel toekijken hoe de resultaten in de Verenigde Staten terugvielen ten opzichte van een jaar eerder.

Winkels Supertrash blijven voorlopig open

23/03/2018

De winkels van het failliete Supertrash blijven open, terwijl de curator op zoek gaat naar geïnteresseerde partijen die werk willen maken van een doorstart. Supertrash heeft twaalf winkels in België en Nederland.

H&M opent webshop op Tmall

22/03/2018

Het Zweedse H&M heeft er een moeilijk jaar opzitten, waarbij het de omzet zag dalen. Daarbij werd een nieuwe strategie naar voren gebracht, met meer focus op e-commerce. Een eerste stap binnen die strategie is een webshop op het Chinese Tmall.

Guess krikt omzet op, maar maakt verlies

22/03/2018

Modebedrijf Guess is er in geslaagd om in 2017 de omzet op te krikken, maar het leed wel een verlies van net geen 8 miljoen dollar. Een jaar eerder werd er nog bijna 25 miljoen dollar winst gemaakt.

Vlaamse handelaars willen sperperiode behouden, Waalse niet

22/03/2018

Terwijl 68% van de Vlaamse handelaars de sperperiode wil behouden, denkt slechts 35% van hun Waalse collega’s er ook zo over. Ook in Brussel is 61% vóór, blijkt uit een enquête in opdracht van economieminister Kris Peeters.

C&A rolt webshop uit in 11 nieuwe landen

22/03/2018

Kledingketen C&A heeft haar webshop uitgerold naar elf nieuwe landen. Daarmee wordt het aantal landen waarin de keten online actief is, in één klap meer dan verdubbeld.

Back to top