Miss Etam naar de beurs

Miss Etam naar de beurs

Het moederbedrijf van Miss Etam, R&S Retail Group, trekt naar de beurs om kapitaal op te halen voor bijkomende acquisities. Dat besliste de algemene vergadering in de laatste week van 2015.

Consolidator in de markt

Eerder verwierf Dico International alle aandelen van R&S Finance, een vennootschap die zich richt op het verwerven, managen, optimaliseren en uitbouwen van retail- en fashionformules. In mei 2015 heeft R&S Finance immers de doorstart gerealiseerd van de bekende Nederlandse damesmodeketen Miss Etam, die eerder dit jaar failliet werd verklaard. Het expliciete doel van de ovename door Dico International was om de naam van de vennootschap te veranderen in R&S Retail Group NV.

 

R&S Retail Group wil nu als consolidator in de markt optreden. Om dat waar te kunnen maken, is een beursnotering een belangrijke stap. Het moet het mogelijk maken om retail- en fashionketens over te nemen en waarde te creëren door bedrijfsprocessen te optimaliseren, syenrgieën te benutten en een sterke nadruk te leggen op de omnichannelbenadering.

 

Het doel van Dico International / R&S Retail Group is daarbij om een omzet te behalen van 120 miljoen euro in 2017. De groep streeft er ook naar om de komende jaren verdere overnames te doen. De cash daarvoor moet van de beursnotering komen. Voor de middellange termijn (2 tot 4 jaar) wordt gestreefd naar een verdubbeling van de omzet en een EBITDA-marge van minimaal 5 procent.


Dico International benoemde tijdens dezelfde algemene vergadering ook een nieuwe bestuurder en een nieuwe commissaris.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Winst blijft net onder verwachtingen bij Zalando

17/01/2018

De Duitse modewebshop Zalando is het voorbije boekjaar met bijna een kwart gegroeid, terwijl ook de bedrijfswinst met bijna 5% steeg. Dat laatste was wel net onder de verwachtingen van Zalando zelf.

Yoox Net-a-Porter haalt recordomzet in 2017

16/01/2018

Online retailer Yoox Net-a-Porter (YNAP) heeft in 2017 een recordomzet gehaald van meer dan 2 miljard euro. Dat is een groei van meer dan 10% ten opzichte van een jaar eerder, toen die grens net niet werd gehaald.

Hugo Boss haalt groeidoelen in 2017

16/01/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss heeft in 2017 zijn doelen weten te behalen, onder andere dankzij een sterke groei in het vierde kwartaal. Voor het volledige boekjaar ging de omzet voor wisselkoersen met 3% de hoogte in.

Eigenaars C&A denken aan verkoop aan Chinese investeerders

15/01/2018

De Nederlandse familie Brenninkmeijer bekijkt volgens het Duitse weekblad Der Spiegel de mogelijkheid om kledingketen C&A van de hand te doen. Daarbij komt het bedrijf mogelijk in Chinese handen.

Gucci opent restaurant en museum in Firenze

12/01/2018

Modemerk Gucci heeft in Firenze een museum en een restaurant voor vijftig personen geopend. Driesterrenchef Massimo Bottura zal daar de klanten voorzien van hoogstaande maaltijden.

Kering geeft controle over Puma af

12/01/2018

De Franse luxegroep Kering gaat 70% van de aandelen van het Duitse sportmerk Puma van de hand doen. Het wil zich voortaan immers enkel nog focussen op de luxemerken en Puma past niet meer in het plaatje.

Back to top