Mitiska koopt modeketens Cassis en Paprika

Mitiska vergroot zijn belang in modeketens Cassis en Paprika. Het investeringsvehikel achter retailondernemer Luc Geuten neemt de participatie van andere aandeelhouder Sofindev over, zodat Mitiska en CEO Jacques Hayez nog alleen overblijven.

 

Triumviraat sinds 2008 

Kledinggroep Cassis Paprika is voortaan volledig in handen van oprichter Jacques Hayez en retailinvesteringsvehikel Mitiska, bericht De Tijd. Mitiska neemt alle aandelen over van Sofindev, een investeringsfonds met beperkte looptijd dat in 2008 voor 9,3 miljoen euro aandelen nam in de Belgische modeformules.

 

Samen hadden Mitiska en Sofindev tot nu toe een meerderheidsparticipatie van bijna 61% in Cassis en Paprika. De overige 39% was – en blijft – in handen van oprichter en CEO Jacques Hayez. Nu blijven dus nog slechts twee aandeelhouders over. Welk bedrag Geuten voor Cassis en zusterketen Paprika op tafel legt, is niet bekendgemaakt.

 

Wel is geweten dat Cassis Paprika de laatste jaren in de rode cijfers duikt. In het voorbije boekjaar 2017-2018 was de operationele winst weliswaar nog net positief, maar schuldkosten deden de nettowinst op 1,4 miljoen onder nul uitkomen. De gezamenlijke omzet van de beide ketens – waarvan een zich specifiek op grotere maten toelegt – bedroeg toen 86 miljoen euro.