Mode- en designcentrum MAD Brussels moet Dansaertstraat nieuw leven inblazen | RetailDetail

Mode- en designcentrum MAD Brussels moet Dansaertstraat nieuw leven inblazen

Mode- en designcentrum MAD Brussels moet Dansaertstraat nieuw leven inblazen
Facebook

Binnenkort opent in de Dansaertstraat in Brussel het mode- en designcentrum MAD. Heel wat zelfstandige uitbaters van modewinkels hopen dat het centrum het hippe imago van de straat opnieuw een boost kan geven.

Ontwerpers trekken weg

De Dansaertstraat was immers lange tijd de ‘place to be’ voor hippe ontwerpers en onafhankelijke modewinkels: op een bepaald moment hadden maar liefst twintig Belgische ontwerpers er een eigen winkel. De laatste jaren is dat aantal echter sterk gedaald en ook een aantal grotere ketens besloten de Dansaertstraat achter zich te laten. Andere ketens, die wel interesse hebben in een nieuw filiaal in de straat, zijn dan weer niet even graag gezien.

 

Zo wil het Zweedse COS, onderdeel van de H&M Group, al een tijdje een winkel openen in de straat, maar dat stuit op heel wat protest van de lokale handelaars. Zij vrezen dat de komst van de modeketen de huurprijzen de hoogte in zal jagen en dat de Dansaertstraat zo een kleine versie van de Nieuwstraat zal worden.

 

“Nieuwe stroom bezoekers”

Daarom wordt nu de hoop gevestigd op de komst van MAD Brussels, dat de straat weer hip moet maken en opnieuw jonge ontwerpers moet aantrekken. “Het gebouw is magnifiek en de expo’s en workshops die er zullen plaatsvinden, zullen zeker een nieuwe stroom bezoekers en creatievelingen naar de buurt loodsen”, klinkt het bij de handelaars.

 

Toch klinken er niet enkel positieve geluiden. De handelaars zijn verrast dat het centrum zo groot is geworden en zo’n groot budget heeft gekregen. Volgens hen is er ook te weinig geluisterd naar de sector. Het uiteindelijke effect van het centrum zal vanaf 20 april te zien zijn, wanneer het de deuren opent met onder andere de expo Occupation: Designer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Brussels akkoord over duurzamere voeding

15/05/2018

De Brusselse distributeurs verbinden zich ertoe tegen 2020 30% minder voedselafval te hebben en 20% meer ruimte te voorzien voor Belgische voeding. Dat maakt deel uit van een nieuw akkoord tussen het Brussels Gewest en de sector.