Primark start in Charleroi en Zwolle

Primark start in Charleroi en Zwolle

Primark start donderdag 9 maart in het nieuwe winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi. In Zwolle begint de Ierse fast-fashionketen op 28 maart in een nieuw pand aan de Melkmarkt.

 

In nieuw winkelcentrum Rive Gauche

De nieuwe Primark-winkel in Charleroi is een van de ongeveer 85 vestigingen in het gloednieuwe shoppingcentrum Rive Gauche aan de Rue Leopold dat morgen open gaat. De locatie van ruim 5.700 vierkante meter biedt werk aan zo'n 300 mensen.


Het wordt na Mons de tweede winkel in Wallonië van Primark. België telt op dit moment vier Primark-vestigingen, te weten in Brussel, Gent, Hasselt en Luik. De keten heeft al langere tijd plannen om in Antwerpen aan de Meir in een voormalig H&M-pand een winkel van 1.000 vierkante meter te openen. 

 

Primark Zwolle opent op 28 maart

De opening van de nieuwste Primark-vestiging in Zwolle eind deze maand stond al anderhalf jaar op de planning van de Ierse fast-fashionretailer. Het wordt de dertiende winkel van Primark in Nederland. De winkel krijgt hier een oppervlakte van circa 6.000 vierkante meter.


Eind vorig jaar opende de formule in Amsterdam op het Damrak haar grootste winkel van Nederland. Deze locatie in een vernieuwd pand telt zeven etages met een winkeloppervlakte van rond 8.200 vierkante meter en heeft ingangen op het Damrak, de Nieuwendijk en de Beurspassage.


Later dit jaar volgen winkels in Hilversum, Tilburg en Rotterdam - waar Primark in het nieuwe winkelcentrum Forum een vestiging van 12.000 vierkante meter krijgt. De Ierse formule heeft al twee vestigingen in Rotterdam.