Primark start in Charleroi en Zwolle | RetailDetail

Primark start in Charleroi en Zwolle

Primark start in Charleroi en Zwolle

Primark start donderdag 9 maart in het nieuwe winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi. In Zwolle begint de Ierse fast-fashionketen op 28 maart in een nieuw pand aan de Melkmarkt.

 

In nieuw winkelcentrum Rive Gauche

De nieuwe Primark-winkel in Charleroi is een van de ongeveer 85 vestigingen in het gloednieuwe shoppingcentrum Rive Gauche aan de Rue Leopold dat morgen open gaat. De locatie van ruim 5.700 vierkante meter biedt werk aan zo'n 300 mensen.


Het wordt na Mons de tweede winkel in Wallonië van Primark. België telt op dit moment vier Primark-vestigingen, te weten in Brussel, Gent, Hasselt en Luik. De keten heeft al langere tijd plannen om in Antwerpen aan de Meir in een voormalig H&M-pand een winkel van 1.000 vierkante meter te openen. 

 

Primark Zwolle opent op 28 maart

De opening van de nieuwste Primark-vestiging in Zwolle eind deze maand stond al anderhalf jaar op de planning van de Ierse fast-fashionretailer. Het wordt de dertiende winkel van Primark in Nederland. De winkel krijgt hier een oppervlakte van circa 6.000 vierkante meter.


Eind vorig jaar opende de formule in Amsterdam op het Damrak haar grootste winkel van Nederland. Deze locatie in een vernieuwd pand telt zeven etages met een winkeloppervlakte van rond 8.200 vierkante meter en heeft ingangen op het Damrak, de Nieuwendijk en de Beurspassage.


Later dit jaar volgen winkels in Hilversum, Tilburg en Rotterdam - waar Primark in het nieuwe winkelcentrum Forum een vestiging van 12.000 vierkante meter krijgt. De Ierse formule heeft al twee vestigingen in Rotterdam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.

.NU: een luxeconcept voor de zoekende man

15/05/2018

Terwijl grote retailers vechten voor hun leven, duiken vernieuwende kleine boetieks overal op in de winkelstraten. .NU in Gent is zo’n nieuw concept, dat het tekort aan luxueuze herenboetieks wil opvangen.