Primark wil tot 21u openblijven in Antwerpen

Primark wil tot 21u openblijven in Antwerpen

De nieuwe vestiging van Primark, die op 30 april opengaat op de Meir in Antwerpen, gaat (zeker) avondopeningen en (mogelijk) zondagopeningen testen. De Ierse keten wil zo de concurrentie met e-commerce aangaan.

 

Ruimere openingsuren, ook op zondag

Op weekdagen wil de Primark in Antwerpen de deuren openhouden tot 19u45 en op vrijdag is het zelfs de bedoeling om de deuren pas om 21u te sluiten. Er wordt bovendien gespeculeerd dat de vestiging elk zondag open zal zijn, al is dit nog niet officieel bevestigd. Er zouden plannen zijn om in december, januari en soldenmaand juli steeds op zondag te openen.

 

Met de ruimere openingsuren wil Primark meer klanten aantrekken, die zich anders tot e-commerce wenden. Zo wil de discounter bijvoorbeeld meer werkende gezinnen aanspreken. “Nu staan kopers op zondag voor een gesloten deur in winkelstraten, maar dat kan niet meer blijven duren”, zegt RetailDetail-oprichter Jorg Snoeck daarover eerder al aan Het Laatste Nieuws. 

 

Consumenten worden het immers gewoon om 7 dagen op 7 en 24u op 24u te kunnen winkelen dankzij (mobiel) internet en zien zich uit tijdsgebrek genoodzaakt om buiten de klassieke openingsuren te shoppen. Primark zelf weigert als een van de enige grote retailketens nog steeds halsstarrig om een webshop te openen, maar probeert de 24/7-klanten nu dus toch wat tegemoet te komen door langer en meer open te zijn.