Primark wil tot 21u openblijven in Antwerpen | RetailDetail

Primark wil tot 21u openblijven in Antwerpen

Primark wil tot 21u openblijven in Antwerpen
Foto: fokke baarssen / Shutterstock.com

De nieuwe vestiging van Primark, die op 30 april opengaat op de Meir in Antwerpen, gaat (zeker) avondopeningen en (mogelijk) zondagopeningen testen. De Ierse keten wil zo de concurrentie met e-commerce aangaan.

 

Ruimere openingsuren, ook op zondag

Op weekdagen wil de Primark in Antwerpen de deuren openhouden tot 19u45 en op vrijdag is het zelfs de bedoeling om de deuren pas om 21u te sluiten. Er wordt bovendien gespeculeerd dat de vestiging elk zondag open zal zijn, al is dit nog niet officieel bevestigd. Er zouden plannen zijn om in december, januari en soldenmaand juli steeds op zondag te openen.

 

Met de ruimere openingsuren wil Primark meer klanten aantrekken, die zich anders tot e-commerce wenden. Zo wil de discounter bijvoorbeeld meer werkende gezinnen aanspreken. “Nu staan kopers op zondag voor een gesloten deur in winkelstraten, maar dat kan niet meer blijven duren”, zegt RetailDetail-oprichter Jorg Snoeck daarover eerder al aan Het Laatste Nieuws. 

 

Consumenten worden het immers gewoon om 7 dagen op 7 en 24u op 24u te kunnen winkelen dankzij (mobiel) internet en zien zich uit tijdsgebrek genoodzaakt om buiten de klassieke openingsuren te shoppen. Primark zelf weigert als een van de enige grote retailketens nog steeds halsstarrig om een webshop te openen, maar probeert de 24/7-klanten nu dus toch wat tegemoet te komen door langer en meer open te zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.