Primark wil tot 21u openblijven in Antwerpen | RetailDetail

Primark wil tot 21u openblijven in Antwerpen

Primark wil tot 21u openblijven in Antwerpen
Foto: fokke baarssen / Shutterstock.com

De nieuwe vestiging van Primark, die op 30 april opengaat op de Meir in Antwerpen, gaat (zeker) avondopeningen en (mogelijk) zondagopeningen testen. De Ierse keten wil zo de concurrentie met e-commerce aangaan.

 

Ruimere openingsuren, ook op zondag

Op weekdagen wil de Primark in Antwerpen de deuren openhouden tot 19u45 en op vrijdag is het zelfs de bedoeling om de deuren pas om 21u te sluiten. Er wordt bovendien gespeculeerd dat de vestiging elk zondag open zal zijn, al is dit nog niet officieel bevestigd. Er zouden plannen zijn om in december, januari en soldenmaand juli steeds op zondag te openen.

 

Met de ruimere openingsuren wil Primark meer klanten aantrekken, die zich anders tot e-commerce wenden. Zo wil de discounter bijvoorbeeld meer werkende gezinnen aanspreken. “Nu staan kopers op zondag voor een gesloten deur in winkelstraten, maar dat kan niet meer blijven duren”, zegt RetailDetail-oprichter Jorg Snoeck daarover eerder al aan Het Laatste Nieuws. 

 

Consumenten worden het immers gewoon om 7 dagen op 7 en 24u op 24u te kunnen winkelen dankzij (mobiel) internet en zien zich uit tijdsgebrek genoodzaakt om buiten de klassieke openingsuren te shoppen. Primark zelf weigert als een van de enige grote retailketens nog steeds halsstarrig om een webshop te openen, maar probeert de 24/7-klanten nu dus toch wat tegemoet te komen door langer en meer open te zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top