Primark wil werkomstandigheden verbeteren | RetailDetail

Primark wil werkomstandigheden verbeteren

Primark wil werkomstandigheden verbeteren

De Ierse modeketen Primark heeft samen met de Britse regering een plan op poten gezet dat de werkomstandigheden bij haar leveranciers moet verbeteren. Daarbij gaat het focussen op de vijf belangrijkste productielanden.

Extra aandacht voor rol van de vrouw

De vijf belangrijkste landen voor Primark zijn Bangladesh, Pakistan, Birma, Ethiopië en India. In die landen gaat het zich meer bezighouden met de gezondheid en het algemene welzijn van de arbeiders in de textielindustrie. Daarnaast worden er ook pogingen gedaan om de lokale economie van de landen te stimuleren.


Er wordt ook extra aandacht besteed aan de rol van de vrouw in de maatschappij. Zo komen er trainingen over gendergelijkheid en zullen vrouwen opgeleid worden tot verpleegkundigen, zodat ze extra zorg kunnen bieden in de regio.


Tot slot gaan Primark en de Britse regering er samen aan werken om te voorkomen dat rampen, zoals die bij Rana Plaza in 2013, niet meer kunnen voorkomen. Toen lieten meer dan 1.000 textielarbeiders het leven, omdat een slecht onderhouden fabriek instortte.

 

Samen met departement internationale ontwikkeling

"Bij Primark vinden we het belangrijk dat de mensen die onze producten maken in goede omstandigheden kunnen werken, netjes worden behandeld en een eerlijk loon ontvangen," stelde Paul Lister, die verantwoordelijk is voor Primarks 'Ethical Trading Team'.

 

"Onze nieuwe samenwerking met het DFID (Department for International Development) is een bevestiging van het werk dat we al hebben gedaan om onze leveringsketen te verbeteren. Bovendien geeft het ons de kans de expertise en middelen die we al hebben beter te benutten. Op die manier zullen we ongetwijfeld een grote verandering realiseren."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.