Primark wil werkomstandigheden verbeteren | RetailDetail

Primark wil werkomstandigheden verbeteren

Primark wil werkomstandigheden verbeteren

De Ierse modeketen Primark heeft samen met de Britse regering een plan op poten gezet dat de werkomstandigheden bij haar leveranciers moet verbeteren. Daarbij gaat het focussen op de vijf belangrijkste productielanden.

Extra aandacht voor rol van de vrouw

De vijf belangrijkste landen voor Primark zijn Bangladesh, Pakistan, Birma, Ethiopië en India. In die landen gaat het zich meer bezighouden met de gezondheid en het algemene welzijn van de arbeiders in de textielindustrie. Daarnaast worden er ook pogingen gedaan om de lokale economie van de landen te stimuleren.


Er wordt ook extra aandacht besteed aan de rol van de vrouw in de maatschappij. Zo komen er trainingen over gendergelijkheid en zullen vrouwen opgeleid worden tot verpleegkundigen, zodat ze extra zorg kunnen bieden in de regio.


Tot slot gaan Primark en de Britse regering er samen aan werken om te voorkomen dat rampen, zoals die bij Rana Plaza in 2013, niet meer kunnen voorkomen. Toen lieten meer dan 1.000 textielarbeiders het leven, omdat een slecht onderhouden fabriek instortte.

 

Samen met departement internationale ontwikkeling

"Bij Primark vinden we het belangrijk dat de mensen die onze producten maken in goede omstandigheden kunnen werken, netjes worden behandeld en een eerlijk loon ontvangen," stelde Paul Lister, die verantwoordelijk is voor Primarks 'Ethical Trading Team'.

 

"Onze nieuwe samenwerking met het DFID (Department for International Development) is een bevestiging van het werk dat we al hebben gedaan om onze leveringsketen te verbeteren. Bovendien geeft het ons de kans de expertise en middelen die we al hebben beter te benutten. Op die manier zullen we ongetwijfeld een grote verandering realiseren."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.