Primark zoekt meer dan 500 werknemers voor Antwerpse vestiging | RetailDetail

Primark zoekt meer dan 500 werknemers voor Antwerpse vestiging

Primark zoekt meer dan 500 werknemers voor Antwerpse vestiging
Shutterstock

Eind deze maand gaat de Ierse modeketen Primark van start met de aanwervingen voor de nieuwe vestiging op de Meir in Antwerpen. Het zoekt daarvoor meer dan 500 nieuwe medewerkers in verschillende functies.

 

Hulp van de stad

De eerste gesprekken met de sollicitanten worden via infosessies gehouden in een zaal van het Atheneum van Antwerpen. Primark krijgt daarbij ook de steun van de stad Antwerpen: “Wij hebben de ambitie om werkzoekenden naar een job te begeleiden. Dat is in de eerste plaats goed voor de betrokkenen zelf, en ook voor de stad. Mijn prioriteit hierbij is om zo veel mogelijk personen uit moeilijke doelgroepen aan werk te helpen. Als zich dan een werkgever aanbiedt die meer dan vijfhonderd mensen wil aanwerven en die zich bereid verklaart om zich ook op die doelgroepen te richten, dan steunen we dat”, zegt schepen van Werk Marc Van Peel aan GVA.

 

De vakbonden kijken voorlopig argwanend naar de komst van Primark. Ze zijn tevreden dat er heel wat jobs beschikbaar komen, maar stellen zich vragen bij de duur van de contracten. “Het gaat, behalve dan voor de managers, voor het overgrote deel om contracten van slechts zes maanden. Of die daarna vast kunnen worden, weten we niet”, zegt secretaris Benny Willems van de socialistische BBTK.

 

Primark neemt dit jaar zijn intrek in het voormalige pand van H&M op de Meir. De geruchten rond het nieuwe filiaal doen al meer dan een jaar de ronde, maar pas eind vorig jaar kwam de discountketen met officieel nieuws naar buiten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Thuismarkt drukt resultaten Nike

23/03/2018

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft in het derde kwartaal een omzetstijging gekend van 7%, maar het moest daarbij wel toekijken hoe de resultaten in de Verenigde Staten terugvielen ten opzichte van een jaar eerder.

Winkels Supertrash blijven voorlopig open

23/03/2018

De winkels van het failliete Supertrash blijven open, terwijl de curator op zoek gaat naar geïnteresseerde partijen die werk willen maken van een doorstart. Supertrash heeft twaalf winkels in België en Nederland.

H&M opent webshop op Tmall

22/03/2018

Het Zweedse H&M heeft er een moeilijk jaar opzitten, waarbij het de omzet zag dalen. Daarbij werd een nieuwe strategie naar voren gebracht, met meer focus op e-commerce. Een eerste stap binnen die strategie is een webshop op het Chinese Tmall.

Guess krikt omzet op, maar maakt verlies

22/03/2018

Modebedrijf Guess is er in geslaagd om in 2017 de omzet op te krikken, maar het leed wel een verlies van net geen 8 miljoen dollar. Een jaar eerder werd er nog bijna 25 miljoen dollar winst gemaakt.

Vlaamse handelaars willen sperperiode behouden, Waalse niet

22/03/2018

Terwijl 68% van de Vlaamse handelaars de sperperiode wil behouden, denkt slechts 35% van hun Waalse collega’s er ook zo over. Ook in Brussel is 61% vóór, blijkt uit een enquête in opdracht van economieminister Kris Peeters.

C&A rolt webshop uit in 11 nieuwe landen

22/03/2018

Kledingketen C&A heeft haar webshop uitgerold naar elf nieuwe landen. Daarmee wordt het aantal landen waarin de keten online actief is, in één klap meer dan verdubbeld.

Back to top