Primark zoekt meer dan 500 werknemers voor Antwerpse vestiging

Primark zoekt meer dan 500 werknemers voor Antwerpse vestiging

Eind deze maand gaat de Ierse modeketen Primark van start met de aanwervingen voor de nieuwe vestiging op de Meir in Antwerpen. Het zoekt daarvoor meer dan 500 nieuwe medewerkers in verschillende functies.

 

Hulp van de stad

De eerste gesprekken met de sollicitanten worden via infosessies gehouden in een zaal van het Atheneum van Antwerpen. Primark krijgt daarbij ook de steun van de stad Antwerpen: “Wij hebben de ambitie om werkzoekenden naar een job te begeleiden. Dat is in de eerste plaats goed voor de betrokkenen zelf, en ook voor de stad. Mijn prioriteit hierbij is om zo veel mogelijk personen uit moeilijke doelgroepen aan werk te helpen. Als zich dan een werkgever aanbiedt die meer dan vijfhonderd mensen wil aanwerven en die zich bereid verklaart om zich ook op die doelgroepen te richten, dan steunen we dat”, zegt schepen van Werk Marc Van Peel aan GVA.

 

De vakbonden kijken voorlopig argwanend naar de komst van Primark. Ze zijn tevreden dat er heel wat jobs beschikbaar komen, maar stellen zich vragen bij de duur van de contracten. “Het gaat, behalve dan voor de managers, voor het overgrote deel om contracten van slechts zes maanden. Of die daarna vast kunnen worden, weten we niet”, zegt secretaris Benny Willems van de socialistische BBTK.

 

Primark neemt dit jaar zijn intrek in het voormalige pand van H&M op de Meir. De geruchten rond het nieuwe filiaal doen al meer dan een jaar de ronde, maar pas eind vorig jaar kwam de discountketen met officieel nieuws naar buiten.