Primark zoekt meer dan 500 werknemers voor Antwerpse vestiging | RetailDetail

Primark zoekt meer dan 500 werknemers voor Antwerpse vestiging

Primark zoekt meer dan 500 werknemers voor Antwerpse vestiging
Shutterstock

Eind deze maand gaat de Ierse modeketen Primark van start met de aanwervingen voor de nieuwe vestiging op de Meir in Antwerpen. Het zoekt daarvoor meer dan 500 nieuwe medewerkers in verschillende functies.

 

Hulp van de stad

De eerste gesprekken met de sollicitanten worden via infosessies gehouden in een zaal van het Atheneum van Antwerpen. Primark krijgt daarbij ook de steun van de stad Antwerpen: “Wij hebben de ambitie om werkzoekenden naar een job te begeleiden. Dat is in de eerste plaats goed voor de betrokkenen zelf, en ook voor de stad. Mijn prioriteit hierbij is om zo veel mogelijk personen uit moeilijke doelgroepen aan werk te helpen. Als zich dan een werkgever aanbiedt die meer dan vijfhonderd mensen wil aanwerven en die zich bereid verklaart om zich ook op die doelgroepen te richten, dan steunen we dat”, zegt schepen van Werk Marc Van Peel aan GVA.

 

De vakbonden kijken voorlopig argwanend naar de komst van Primark. Ze zijn tevreden dat er heel wat jobs beschikbaar komen, maar stellen zich vragen bij de duur van de contracten. “Het gaat, behalve dan voor de managers, voor het overgrote deel om contracten van slechts zes maanden. Of die daarna vast kunnen worden, weten we niet”, zegt secretaris Benny Willems van de socialistische BBTK.

 

Primark neemt dit jaar zijn intrek in het voormalige pand van H&M op de Meir. De geruchten rond het nieuwe filiaal doen al meer dan een jaar de ronde, maar pas eind vorig jaar kwam de discountketen met officieel nieuws naar buiten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.