Recordomzet voor vanHaren Schoenen

Recordomzet voor vanHaren Schoenen

vanHaren Schoenen heeft in 2016 een recordomzet gehaald. Het groeide het voorbije jaar met 11,7 procent, terwijl de volledige schoenenmarkt in Nederland er met slechts 2 procent op vooruit is gegaan.

Expansie naar België

In totaal verkocht vanHaren in 2016 6,8 miljoen paar schoenen, goed voor een omzet van 179 miljoen euro, een recordbedrag.

 

“2016 was weer een fantastisch jaar voor vanHaren. We blijven van buiten naar binnen kijken om te weten waar onze klanten behoefte aan hebben en hoe wij als retailer onderscheidend kunnen blijven. Wij zijn blij om de waardering van onze klanten terug te zien in deze mooie resultaten”, aldus directeur Krein Bons.

 

Om de groei te blijven doorzetten, kiest vanHaren er voor om dit voorjaar ook de eerste drie Belgische winkels te openen en om ook de webshop beschikbaar te maken voor Belgische consumenten. De eerste winkelopening staat dit weekend gepland in Aalst.

 

“België is met ruim 11 miljoen inwoners een belangrijke markt welke wij graag bedienen. Hierdoor kunnen wij nog meer consumenten de mogelijkheid bieden om mooie schoenen te kopen met een uitstekende kwaliteit-/prijsverhouding”, zegt Robert Vos, directeur vanHaren België.

 

Nieuwe flagshipstore

Ook in Nederland blijft de expansie verder gaan. Zo worden er acht winkels verbouwd en vergroot en komen er twee nieuwe winkels in Rosmalen en Den Bosch. Op 7 april opent bovendien een flagshipstore van de keten aan de Nieuwendijk in Amsterdam. Die zal een winkeloppervlakte hebben van 528 vierkante meter en ruimte bieden aan 16.400 paar schoenen.

 

“Deze winkel biedt ons de mogelijkheid om in het hart van winkelend Amsterdam de consument te verrassen. Niet alleen met een uitgebreide collectie tegen een uitstekende kwaliteit- prijsverhouding maar ook met onze services”, aldus directeur Joost van Disseldorp.