Sapph opent pop-up store in Utrecht | RetailDetail

Sapph opent pop-up store in Utrecht

Sapph opent pop-up store in Utrecht

Het lingeriemerk Sapph opent in Utrecht een pop-up store om overtollige voorraad van de hand te doen. Het merk was met die voorraad blijven zitten na het faillissement van V&D, waar Sapph een shop-in-shop had.

Onderdeel van Coolinvestments

Daarnaast verkoopt Sapph zijn producten ook nog bij enkele outletstores, maar een gewoon fysiek filiaal heeft het merk niet in Nederland. Na het wegvallen van de shop-in-shop bij V&D op Hoog Catharijne in Utrecht zocht Sapph naar een oplossing om de spullen uit die winkel toch van de hand te doen.

 

Het gaat daarom al zeker tot het einde van de zomer een pand huren aan de Steenweg 9. Daarna wordt het contract waarschijnlijk nog verlengd tot het einde van het jaar. In de pop-up store zal de voorraad lingerie en badmode die bedoeld was voor de shop-in-shop verkocht worden.

 

Het merk Sapph is in handen van Coolinvestments van Roland Kahn, waartoe ook Coolcat en America Today behoren. Op een bepaald moment stond Kahn ook dicht bij de overname van V&D, maar hij kreeg uiteindelijk de financiering bij ING niet tijdig rond.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Kiabi opent grootste Belgische winkel in Westland Shopping Center

15/02/2018

De Franse kledingketen Kiabi opent zijn vijfde Belgische winkel in het Westland Shopping Center in Anderlecht. Het is meteen de grootste vestiging van de familieketen in ons land, met een oppervlakte van ruim 1.800 m².

H&M waarschuwt voor moeilijk 2018

15/02/2018

De Zweedse modegroep H&M waarschuwt dat ook 2018 nog een moeilijk jaar kan worden voor het bedrijf. Het maakt dan wel werk van de online verkoop, de omzet in de winkels zal het komende jaar waarschijnlijk verder dalen.

Back to top