Scotch & Soda maakt verlies ondanks hogere omzet | RetailDetail

Scotch & Soda lijdt verlies ondanks hogere omzet

Scotch & Soda lijdt verlies ondanks hogere omzet

De Nederlandse modeketen Scotch & Soda heeft in het voorbije boekjaar een lichte omzetgroei gekend, vooral dankzij de opening van nieuwe winkels. Eenmalige kosten zorgden er echter voor dat er wel verlies werd geleden.

Sterke stijging retailomzet

In het boekjaar 2016/2017 steeg de omzet met 3% naar 335,6 miljoen euro. Dat was vooral te danken aan de opening van negentien nieuwe winkels in Nederland, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Er kwamen ook 23 franchisefilialen bij, waardoor er wereldwijd nu 101 vestigingen van Scotch & Soda zijn. De retailomzet steeg zo met 22,1% naar 90,7 miljoen euro, online groeide de omzet met 7,3% naar 41,1 miljoen euro.

 

Ondanks de hogere omzet leed de keten toch een verlies van 5,4 miljoen euro, terwijl er een jaar eerder nog een winst was van 1,1 miljoen euro. Dat verlies was vooral te wijten aan herstructureringskosten en grote investeringen in marketing. Een kostenbesparingsprogramma leverde dan weer 7,9 miljoen euro op. Dit jaar wil Scotch & Soda nog eens 11,6 miljoen euro besparen.

 

Groothandel in eigen handen

Scotch & Soda wist ook de dalende trend binnen de groothandelstak om te keren. Sinds vorig jaar heeft het bedrijf die tak terug volledig in handen. De jaaromzet kwam uit op 203,7 miljoen euro, waarmee het nog steeds de belangrijkste inkomstentak is voor het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Back to top