Stevent Men at Work op faillissement af?

Stevent Men at Work op faillissement af?

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

 

Kwakkelend Men at Work zet webwinkel stop

In de webshop van Men at Work loopt momenteel een opheffingsuitverkoop: aan de basis van de sluiting liggen financiële problemen, bevestigen vier winkelmedewerkers aan RTL Z. De fysieke winkels blijven voorlopig wel gewoon open: op de website benadrukt Men at Work dat het klanten graag blijft verwelkomen in de winkels en volgens een filiaalmanager komt de klemtoon voortaan bewust op de fysieke winkels te liggen.

 

Toch schatten andere bronnen de toekomst van de winkels minder rooskleurig in: er wordt gevreesd dat ook de fysieke winkels het einde van het jaar mogelijk niet halen. Eind dit jaar zouden sluitingen zijn voorzien omdat de winkels “niet rendabel genoeg zijn” en externe leveranciers zouden overtollige voorraad ophalen. Het zou weliswaar niet om een faillissement gaan.

 

Eerder raakte al van sommige vestigingen bekend dat ze in financieel zwaar weer zitten, waaronder de winkels in Groningen en Leiden. In 2017 gaf Varova Fashion Group de keten ook terug aan oprichter Marcel van Gelderen voor een volgens insiders symbolisch bedrag. Men at Work heeft 33 winkels in de Benelux.