Supertrash nu toch failliet | RetailDetail

Supertrash nu toch failliet

Supertrash nu toch failliet

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

 

“Erg pijnlijk”

Gulsen zette een maand geleden nog een stap opzij als CEO van Supertrash, omdat ze meer tijd wilde spenderen aan andere aspecten van haar carrière, waaronder haar optredens op tv. Toen liet de ontwerpster nog optekenen dat 2017 een recordjaar was geweest en dat er geen vuiltje aan de lucht was.

 

Nu is door de aandeelhouders toch het faillissement aangevraagd. “Ik vind het heel erg pijnlijk, het is mijn levenswerk. Maar vooral heel erg heel pijnlijk voor iedereen die betrokken is en alle medewerkers. Het is voor mij wel een beetje een zwarte dag”, zei Gulsen aan RTL Boulevard. Ze geeft ook toe dat het al een tijdje slecht ging met het bedrijf, maar ze hoopte toch dat het dieptepunt al was bereikt en dat Supertrash opnieuw op het juiste pad was. “En ik besefte me wel degelijk dat ik niet het juiste persoon was om het bedrijf te leiden.”

 

Doorstart?

Volgens Gulsen werd de ondergang van het bedrijf in 2015 ingezet, toen de retailtak in eigen beheer kwam. "De grootste fout is geweest dat we zonder extra werkkapitaal een winkelorganisatie hebben overgenomen. Dat is een inschattingsfout geweest", vertelde ze aan BNR Nieuwsradio.

 

Alle hoop wordt nu gezet op een mogelijke doorstart, maar die optie wordt pas bekeken wanneer de curator het bedrijf heeft kunnen doorlichten. Bij Supertrash werken 150 mensen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerk- en outletformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De winkels, waarvan de eerste twee openden in Stockholm en Malmö, en het webplatform zijn een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Peek & Cloppenburg sluit in Wijnegem Shopping Center

14/06/2018

Multimerkketen Peek & Cloppenburg sluit op 14 juli haar vestiging in Wijnegem Shopping Center: alle veertig medewerkers verliezen hun job. De winkel op de Antwerpse Meir blijft als laatste Belgische vestiging open.