Supertrash nu toch failliet

Supertrash nu toch failliet

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

 

“Erg pijnlijk”

Gulsen zette een maand geleden nog een stap opzij als CEO van Supertrash, omdat ze meer tijd wilde spenderen aan andere aspecten van haar carrière, waaronder haar optredens op tv. Toen liet de ontwerpster nog optekenen dat 2017 een recordjaar was geweest en dat er geen vuiltje aan de lucht was.

 

Nu is door de aandeelhouders toch het faillissement aangevraagd. “Ik vind het heel erg pijnlijk, het is mijn levenswerk. Maar vooral heel erg heel pijnlijk voor iedereen die betrokken is en alle medewerkers. Het is voor mij wel een beetje een zwarte dag”, zei Gulsen aan RTL Boulevard. Ze geeft ook toe dat het al een tijdje slecht ging met het bedrijf, maar ze hoopte toch dat het dieptepunt al was bereikt en dat Supertrash opnieuw op het juiste pad was. “En ik besefte me wel degelijk dat ik niet het juiste persoon was om het bedrijf te leiden.”

 

Doorstart?

Volgens Gulsen werd de ondergang van het bedrijf in 2015 ingezet, toen de retailtak in eigen beheer kwam. "De grootste fout is geweest dat we zonder extra werkkapitaal een winkelorganisatie hebben overgenomen. Dat is een inschattingsfout geweest", vertelde ze aan BNR Nieuwsradio.

 

Alle hoop wordt nu gezet op een mogelijke doorstart, maar die optie wordt pas bekeken wanneer de curator het bedrijf heeft kunnen doorlichten. Bij Supertrash werken 150 mensen.