Topman Ted Baker stapt definitief op

Topman Ted Baker stapt definitief op
Shutterstock.com

Ray Kelvin, CEO en oprichter van het Britse kledingmerk Ted Baker, heeft definitief ontslag genomen. In december zette hij al tijdelijk een stap opzij na beschuldigingen van ongepast gedrag tegenover personeel.

 

Onderzoek

Sinds de aantijgingen had het bedrijf een onafhankelijk onderzoek opgestart naar het gedrag van de topman. Kelvin zou in zijn Londense hoofdkantoor een speciale knuffelzone hebben ingericht, waar hij jonge vrouwelijke medewerkers betast en geknuffeld zou hebben. Heel wat medewerkers ondertekenden een online petitie om een einde te laten maken aan het ongewenste gedrag.

 

Door meteen op te stappen wacht Kelvin de conclusies van het onderzoek niet langer af. Dat zou in principe eind deze maand of begin april afgerond worden. De 63-jarige Kelvin, die Ted Baker in 1998 oprichtte, heeft tot nu alle beschuldigingen ontkend. Hij hoopt dat het bedrijf zich nu weer kan focussen op het zakendoen. Lindsay Page, die Kelvin tijdens de voorbije maanden al verving, wordt de nieuwe CEO van het bedrijf.