United Brands wordt Premium Sport

Foto: United Brands

Premium Sport is de nieuwe naam van United Brands. De sportwinkel gaat zich meer toeleggen op de verkoop van wintersportartikelen en keert zo terug naar haar roots. De winkel in Sint-Katelijne-Waver kreeg alvast een opfrisbeurt.

 

"Deel van ons DNA"

United Brands werd in 1984 opgericht, toen nog onder de naam PM Sport. Door de stijgende populariteit van wintersportvakanties groeide het bedrijf uit tot een sportketen met vestigingen over heel Vlaanderen. Het aanbod breidde ook uit met sporten als hardlopen en voetbal. De voorbije jaren werden echter verschillende vestigingen op toplocaties gesloten: de hoge huurprijzen van een aantal panden en de toenemende concurrentie van online shops waren hiervoor verantwoordelijk. 

 

Met de nieuwe naam Premium Sport keert het bedrijf nu terug naar haar roots. Het zal zich vooral concentreren op ski- en snowboardkleding en de laatste nieuwe hardware van de topmerken. Zaakvoerder Marc Piessens: “Met Premium Sport bouwen we verder op 35 jaar expertise in wintersport, dat onlosmakelijk deel uitmaakt van ons DNA. De winkel in Sint-Katelijne-Waver kreeg reeds een opfrissing, in Wijnegem zijn we nu bezig. Verder hebben we de webshop en de site laten doorlichten en zal er nog een investering volgen in Antwerpen-centrum.”