Vakbonden snoeihard voor FNG-trio

Vakbonden snoeihard voor FNG-trio
Beeld: FNG

Het gemeenschappelijk vakbondsfront ziet geen enkele rol meer weggelegd voor de drie stichters van modegroep FNG en verwijt hen "lucratieve aandelencarrousels, schimmige vennootschappen en toxische financiële producten."

 

Tewerkstelling is prioriteit

Vakbonden BBTK-Setca en CNE-ACV Puls wensen niet meer te onderhandelen met Manu Bracke, die samen met Dieter Penninckx en Anja Maes één van die oprichters was van de groep. Het stichtende trio mist elk moreel gezag, vinden ze. Dat lieten ze vrijdag weten in een open brief aan het personeel.

 

Hieronder, letterlijk, de brief van de vakbonden:

 

Beste FNG-collega,

De perikelen bij FNG zijn niet uit de media te houden. Wat we lezen, is ijzingwekkend en wraakroepend. Heldere, geruststellende antwoorden krijgen we niet, integendeel, elke dag komen er onheilspellende vragen bij. In het licht van deze onthullingen over het werkelijke reilen en zeilen binnen de top van FNG willen we als vakorganisaties een krachtig signaal geven.

Het beschermen van de tewerkstelling op lange termijn in elke FNG-onderneming is voor ons prioriteit nummer 1. Bijkomende investeringen zullen ongetwijfeld nodig zijn, maar we verwachten van alle betrokken partijen, de Vlaamse overheid incluis, dat ook zij het behoud van kwalitatieve jobs als leidraad nemen. We dulden geen (overheids)investeringen in lucratieve aandelencarrousels, schimmige vennootschappen en toxische financiële producten.

In dit ongetwijfeld moeilijke en lange proces zien we geen enkele rol meer weggelegd voor de stichters van de FNG-groep. Vandaag hebben we beslist dat we ook de heer Manu Bracke definitief als onderhandelingspartner wraken. Dit stichtende trio mist het moreel gezag en het maatschappelijk kapitaal om de ondernemingen terug op de rails te zetten.

Weet dat je er niet alleen voor staat. We leven erg met jullie mee. Aarzel dus niet ons te contacteren. Van zodra we de info op de ondernemingsraad van dinsdag 30 juni hebben, brengen we jullie onmiddellijk op de hoogte.

Syndicale groeten,

Het gemeenschappelijk vakbondsfront

BBTK-Setca

CNE-ACV Puls

Tags: