Veritas herstelt snel na zware brand | RetailDetail

Veritas herstelt snel na zware brand

Veritas herstelt snel na zware brand

De keten van mode- en naaibenodigdheden Veritas herstelt snel na de zware brand, die het hoofdkantoor en bijhorend magazijn in Kontich vorige zaterdag in de as legde. Het bedrijf heeft intussen al nieuwe noodkantoren ingericht in een ander magazijn in Wilrijk; voor de toelevering werden nieuwe bestellingen geplaatst bij de leveranciers.

Geen hinder voor winkelpunten

Onze winkels en onze klanten zullen geen hinder ondervinden van de brand”, zegt communicatieverantwoordelijke Tinne Marrant. “Onze verkooppunten hebben immers een grote voorraad waarmee ze toch twee weken voort kunnen. En intussen hebben we bij onze leveranciers al nieuwe bestellingen geplaatst. Dat moet ons toelaten om tijdig aan te vullen.”

 

Voor de werking van het hoofdkantoor werden nieuwe noodlokalen opgetrokken in een ander magazijn van het bedrijf in Wilrijk. Daar zullen ook de nieuwe leveringen worden opgeslagen. De 110 werknemers van de hoofdzetel – 65 bedienden en 45 arbeiders – blijven dan ook volop aan de slag.

 

Toch al nieuw magazijn nodig voor e-commerce

Wat er met het afgebrande gebouw moet gebeuren, is nog niet duidelijk. Het was geen eigendom meer van Veritas: de keten had het recentelijk verkocht. Veritas was immers sowieso op zoek naar een nieuw onderkomen, aangezien de onderneming in het najaar ook van start gaat met de verkoop via het internet en een nieuw magazijn daarop voorzien moet zijn.

 

Veritas wil nu in afwachting van het vinden van een nieuwe locatie een pand voor zowat een jaar huren. De beslissing hierover mag al heel binnenkort worden verwacht. Op informaticavlak is de schade eveneens beperkt: de gegevens van het bedrijf worden namelijk “in de cloud” bewaard. Bovendien werken veel werknemers met een laptop, die ze meenemen naar huis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top