Veritas herstelt snel na zware brand | RetailDetail

Veritas herstelt snel na zware brand

Veritas herstelt snel na zware brand

De keten van mode- en naaibenodigdheden Veritas herstelt snel na de zware brand, die het hoofdkantoor en bijhorend magazijn in Kontich vorige zaterdag in de as legde. Het bedrijf heeft intussen al nieuwe noodkantoren ingericht in een ander magazijn in Wilrijk; voor de toelevering werden nieuwe bestellingen geplaatst bij de leveranciers.

Geen hinder voor winkelpunten

Onze winkels en onze klanten zullen geen hinder ondervinden van de brand”, zegt communicatieverantwoordelijke Tinne Marrant. “Onze verkooppunten hebben immers een grote voorraad waarmee ze toch twee weken voort kunnen. En intussen hebben we bij onze leveranciers al nieuwe bestellingen geplaatst. Dat moet ons toelaten om tijdig aan te vullen.”

 

Voor de werking van het hoofdkantoor werden nieuwe noodlokalen opgetrokken in een ander magazijn van het bedrijf in Wilrijk. Daar zullen ook de nieuwe leveringen worden opgeslagen. De 110 werknemers van de hoofdzetel – 65 bedienden en 45 arbeiders – blijven dan ook volop aan de slag.

 

Toch al nieuw magazijn nodig voor e-commerce

Wat er met het afgebrande gebouw moet gebeuren, is nog niet duidelijk. Het was geen eigendom meer van Veritas: de keten had het recentelijk verkocht. Veritas was immers sowieso op zoek naar een nieuw onderkomen, aangezien de onderneming in het najaar ook van start gaat met de verkoop via het internet en een nieuw magazijn daarop voorzien moet zijn.

 

Veritas wil nu in afwachting van het vinden van een nieuwe locatie een pand voor zowat een jaar huren. De beslissing hierover mag al heel binnenkort worden verwacht. Op informaticavlak is de schade eveneens beperkt: de gegevens van het bedrijf worden namelijk “in de cloud” bewaard. Bovendien werken veel werknemers met een laptop, die ze meenemen naar huis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.