Veritas herstelt snel na zware brand | RetailDetail

Veritas herstelt snel na zware brand

Veritas herstelt snel na zware brand

De keten van mode- en naaibenodigdheden Veritas herstelt snel na de zware brand, die het hoofdkantoor en bijhorend magazijn in Kontich vorige zaterdag in de as legde. Het bedrijf heeft intussen al nieuwe noodkantoren ingericht in een ander magazijn in Wilrijk; voor de toelevering werden nieuwe bestellingen geplaatst bij de leveranciers.

Geen hinder voor winkelpunten

Onze winkels en onze klanten zullen geen hinder ondervinden van de brand”, zegt communicatieverantwoordelijke Tinne Marrant. “Onze verkooppunten hebben immers een grote voorraad waarmee ze toch twee weken voort kunnen. En intussen hebben we bij onze leveranciers al nieuwe bestellingen geplaatst. Dat moet ons toelaten om tijdig aan te vullen.”

 

Voor de werking van het hoofdkantoor werden nieuwe noodlokalen opgetrokken in een ander magazijn van het bedrijf in Wilrijk. Daar zullen ook de nieuwe leveringen worden opgeslagen. De 110 werknemers van de hoofdzetel – 65 bedienden en 45 arbeiders – blijven dan ook volop aan de slag.

 

Toch al nieuw magazijn nodig voor e-commerce

Wat er met het afgebrande gebouw moet gebeuren, is nog niet duidelijk. Het was geen eigendom meer van Veritas: de keten had het recentelijk verkocht. Veritas was immers sowieso op zoek naar een nieuw onderkomen, aangezien de onderneming in het najaar ook van start gaat met de verkoop via het internet en een nieuw magazijn daarop voorzien moet zijn.

 

Veritas wil nu in afwachting van het vinden van een nieuwe locatie een pand voor zowat een jaar huren. De beslissing hierover mag al heel binnenkort worden verwacht. Op informaticavlak is de schade eveneens beperkt: de gegevens van het bedrijf worden namelijk “in de cloud” bewaard. Bovendien werken veel werknemers met een laptop, die ze meenemen naar huis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.