Verschuivingen aan top modemerk Sissy-Boy | RetailDetail

Verschuivingen aan top modemerk Sissy-Boy

Verschuivingen aan top modemerk Sissy-Boy

Aan de top van het Nederlandse modemerk Sissy-Boy vinden binnenkort een aantal verschuivingen plaats. De huidige CEO en CFO zullen in het voorjaar nog de jaarcijfers opmaken, maar stappen daarna uit eigen initiatief op.

 

Jop Pollmann nieuwe CEO

Momenteel is Victor van Nieuwenhuizen nog CEO bij Sissy-Boy: hij wordt bijgestaan door Rogier Wijnhoven, die de rollen van CFO en COO invult. Binnen enkele maanden verlaten zij echter uit eigen initiatief na zes jaar het bedrijf. Ze gingen aan de slag bij Sissy-Boy, toen het merk in handen kwam van investeringsmaatschappij Varova. Die verkocht het modemerk in 2017 wel terug aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Standard Investment. Ook na hun vertrek blijven Van Nieuwenhuizen en Wijnhoven nog aandeelhouder bij Sissy-Boy.

 

De nieuwe CEO wordt Jop Pollmann, momenteel al directielid bij Sissy-Boy en CEO van Brand Retail Group (de nieuwe naam van Varova). Eerder was hij ook aan de slag bij merken als Scotch & Soda, Gsus en North Sails Apparel.

 

Nieuwe uitdaging

“Ik ben trots dat ik in deze snel veranderende markt het prachtige merk Sissy-Boy met een groep fantastische mensen heb mogen vormgeven en uitbouwen tot waar het nu staat; een innovatieve lifestyle formule met een grote relevantie in het winkellandschap en internationale allure. De persoonlijke beslissing te vertrekken was geen gemakkelijke, maar na ruim vijf jaar is de tijd aangebroken verder te gaan”, aldus Van Nieuwenhuizen volgens Fashion United.

 

“Dit was een moeilijke afweging omdat Sissy-Boy een prachtige organisatie is met geweldige collega’s, maar ik ben na vijf jaar toe aan een nieuwe uitdaging”, voegt Wijnhoven daar aan toe.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Back to top