Vrouwen mogen dan toch nog steeds binnen bij Only for Men

Vrouwen mogen dan toch nog steeds binnen bij Only for Men

Vrouwen mogen dan toch nog steeds binnen bij Only for Men

(update) Vrouwen blijven welkom in de vijftien winkels van de Nederlandse modeketen Only for Men. "Mannen winkelen het liefst alleen of met hun vrienden", klonk het, maar die communicatie is nu herroepen.

“Mannen-onder-elkaar-gevoel”

Uit een "bevraging onder eigen klanten" zou blijken dat amper 6% van hen het liefst gaat winkelen met zijn partner (4,8%) of moeder (1,1%) en dat de overgrote meerderheid van de (Nederlandse) mannen het liefst alleen (61,4%) of met vrienden (32,7%) shopt. “Het mannen-onder-elkaar-gevoel is voor de meeste mannen écht waardevol. Als 100% mannenmerk zien we het als onze plicht dit voor hen te faciliteren”, schreef eigenaar Arthur Feenstra op de ‘Only for Men’-blog.

 

Inmiddels heeft de modeketen het bericht over het vrouwenverbod ingetrokken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.